Tips: Begin het nieuwe jaar gezond

Bijna iedereen heeft voor het nieuwe jaar een aantal goede voornemens. Het nieuwe jaar gezond beginnen, gezond eten en veel bewegen staat vaak bovenaan het lijstje. Helaas verliezen veel mensen na een aantal weken hun doelen uit het oog. Gelukkig is het met de volgende vijf tips een stuk eenvoudiger om het jaar gezond te beginnen, en dat ook te blijven doen. 

Tip 1 – Wees realistisch

Misschien wilt u 2017 graag beginnen met een gezonde levensstijl. Het is daarbij ontzettend belangrijk om realistisch te zijn. Zet desnoods een aantal belangrijke doelen op papier en schrijf erbij hoe u dat wilt bereiken. Besef dat het geen gemakkelijke opgave is om uw hele levensstijl om te gooien. Kleine stapjes werken vaak beter. Vervang producten die veel suikers bevatten bijvoorbeeld eens voor een suikervrij product. Zo bevat het assortiment van onze webwinkel onder andere suikervrije stroopvervangers en andere suikervervangers waar u talrijke suikervrije recepten mee kan maken.

Tip 2 – Schaf bewust producten aan in de supermarkt

In de supermarkt worden tientallen producten vol suikers aangeboden. Zo bevatten vleeswaren, broden en dranken vaak allerlei zoetstoffen en suikers. Het is dan ook verstandig om goed op het etiket te kijken. Zo weet u precies wat u in het boodschappenmandje legt. Wees u bewust van wat u koopt en schaf suikervrije producten aan, zowel in de supermarkt als in de webshop.

Tip 3 – Probeer genoeg te bewegen

Gezond eten en veel bewegen is de gouden combinatie voor een gezonde levensstijl in 2017. Probeer tussen het werken of studeren door dan ook regelmatig even te bewegen. Zo raden wetenschappers en artsen het aan om elke dag minstens een halfuur te wandelen. Wanneer u een kantoorbaan heeft zit u waarschijnlijk het grootste gedeelte van de dag stil. Het is echter zeer belangrijk om elke dag genoeg calorieën te verbranden.

Tip 4 – Stap vaker op de fiets

Naast wandelen helpt ook een flinke fietstocht om de nodige calorieën te verbranden. Laat de auto bijvoorbeeld vaker staan, en neem vaker de fiets richting uw werk. Zo begint u het nieuwe jaar gezond.

Tip 5 – Eet suikervrije tussendoortjes

Er is niets mis mee om af en toe even te snoepen. Wel is het verstandig in dat geval te kiezen voor een gezond tussendoortje. Zo krijgt u van deze koolhydraatarme en suikervrije granola lekker veel energie, wat erg fijn is na een flinke wandel- of fietstocht. Deze granola is minstens zo lekker als gewone granola vol suiker. Het verschil is echter dat u met deze koolhydraatarme granola kiest voor suikervrij genieten.