Stevia suiker kopen

Stevia suiker kopen: wat is het juist?

Stevia suiker kopen, dat is kiezen voor een gezonde variant van gewone suiker. Iedereen eet jaarlijks gemiddeld 40 kilo gewone suiker. 

Als schepjes suiker in de koffie, in de stroopwafel bij de thee en het zit zelfs in de kipfilet op je boterham en de kidneybonen uit blik. Zelfs wie weinig suiker wil eten, zal daarom merken dat suiker (bijna) ongemerkt je voedingspatroon insluipt. Voor de bewuste zoetekauwen is er sinds 2011 stevia  zoetstof op de markt, een suikervervanger afkomstig van een plantje uit Paraguay. Ongeveer 200 à 300 keer zoeter dan gewone suiker en caloriearm. De zoetstoffen uit het Stevia plantje zijn dus ontzettend zoet. Vele malen zoeter dan gewone suiker. De zoetstof uit de stevia plant bevat ook geen calorieën en is daarom voor velen een prima suikervervanger. Gelukkig is deze zoetstof sinds een aantal jaren goedgekeurd in Europa.

Waar moet je op letten als je stevia suiker producten wil kopen?

Helaas voor de consument zijn niet alle stevia producten goed voor je. Omdat stevia zoveel zoeter is dan suiker en je er dus maar weinig van nodig hebt, wordt er door sommige producenten een ‘bulkmiddel’ aan toegevoegd.

Dit doen ze om het product extra volume te geven of om het even makkelijk te gebruiken in de keuken. Helaas wordt het ook vaak gecombineerd met het bloedsuiker verhogende maltodextrine, waardoor de de gunstige eigenschappen van stevia suiker meteen verloren gaan. In de supermarkt is vaak veel stevia suiker gemengd met vulstoffen zoals Maltodextrine, waardoor het product slechts 3 procent stevia bevat, let dus goed op wat je koopt.

Bij Steviala verkopen we alleen maar Stevia suiker zonder toevoegingen van Maltodextrine en/of andere chemische zoetstoffen.

Steviala staat voor betrouwbaarheid en klantvriendelijkheid. We hebben een groot en voordelig assortiment aan Stevia suiker producten die u bij ons kan kopen.

Voor natuurlijke zoetjes, puur poeder, vloeibare stevia naturel of met smaakjes en andere suikervervangers zit u bij ons goed. We nemen slechts met de hoogste standaard genoegen. Dat is onze instelling. We gaan voor topkwaliteit.

U toch ook?