Natuurlijke aroma's in de stevia druppels van Steviala

Onlangs kreeg ik een bericht van een dame. Ze wilde meer info over het gebruik van natuurlijke aroma's in onze stevia druppels. Ze wou vergelijken met een andere producent die online een mooi marketing bericht had over het gebruik van natuurlijke aroma's in hun stevia druppels. Daarnaast stond er dat alles van biologische afkomst was. Veel van deze info klopte niet. Steviala pleit voor eerlijkheid en transparantie. We kunnen daarom van elk aroma een specificatie fiche voorleggen. Wil jij zeker zijn van de natuurlijke aroma's of gewone aroma's bij stevia druppels kopen? Vraag dan een specificatie fiche op bij jouw leverancier van de stevia druppels met natuurlijk aroma of gewoon aroma. Zie hier dus ook een duidelijk artikel wat betreft de gebruikte natuurlijke of gewone aroma's in Steviala producten.

Noot: Biologische aroma’s kunnen door de wetgeving (EG 848/2018) niet meer voor alle smaken. 

Vertrouwelijke receptuur biologische en natuurlijke aroma's

Wat wel vertrouwelijk is bij onze natuurlijke aroma's zijn de recepturen. Alsook de identiteit van de grondstoffen. Dit heeft alles te maken met intellectueel eigendom. Één aroma vraagt meestal 1 à 3 maanden ontwikkelingswerk. Als we die gegevens vrijgeven is het alsof je de receptuur vrijgeeft. Dit is zeer gangbaar in de aromawereld. Geen enkele flavorist communiceert hierover. Ons stokpaardje van onze Steviala druppels zijn dus de natuurlijke aroma’s van hoge kwaliteit. We zijn bekend voor onze kwaliteit maar ook voor onze open communicatie. Neem maar een kijkje en vraag naar onze uitgebreide technische fiches. We hebben trouwens ook fiches van bio gecertificeerde aroma’s en bio compatibele aroma’s indien gewenst. Neem contact op bij interesse.

Natuurlijke of gewone aroma’s in stevia druppels van Steviala

Mogelijke aromatische ingrediënten voor NATUURLIJKE aroma’s (1.1. van de technische fiche):

 1. Aromatische preparaten. Dit zijn de aromatische extracten van planten, vruchten, kruiden.
  • Etherische oliën. Dit zijn kruiden, vruchten, planten, enz. die gedistilleerd worden met water. Hieruit trekt men de zeer aromatische oliën, zoals bijvoorbeeld Roos, Thym, Bergamot, Sinaasappel, Citroen, Oranjebloesem en Kaneel.
  • Infusies of maceraten. Dit zijn kruiden, vruchten, planten, enz. die op alcohol rusten gedurende een bepaalde tijd. Hieruit worden de smaakcomponenten geëxtraheerd. Denk aan vanille bourbon extract.
  • Dit zijn kruiden, vruchten en planten die met alcohol gedistilleerd zijn. Vervolgens ontstaat de zeer aromatische geconcentreerde esprit. Vandaar het woordje spirit. Sinaasappel, Citroen, Oranjebloesem, Kaneel, enz worden gedistilleerd met water. Hieruit trekt men de zeer aromatische oliën zoals bijvoorbeeld Roos, Thym, Bergamot, Sinaasappel, Citroen, Oranjebloesem en Kaneel.
  • Oleoresinen zoals bijvoorbeeld capsicum oleoresine. Natuurlijk paprika extract dat de pikante smaak geeft zoals in Tabasco bijvoorbeeld.
  • Sappen en geconcentreerde sappen.
 2. Natuurlijke aromastoffen: dit zijn de enkelvoudige aromatische moleculen (die op natuurlijke wijze geëxtraheerd worden). Zoals bijvoorbeeld de welgekende natuurlijke vanilline. Natuurlijke vanilline is daarnaast ook minimum 10 keer kostelijker dan synthetische vanilline. Andere natuurlijke aromastoffen zijn benzaldehyde (bitter amandel smaak of amaretto smaak) en natuurlijke diacetyl (boterige smaak).

Technische specificaties fiche natuurlijke aroma's

Naast natuurlijke aromastoffen en aromatische preparaten worden deze componenten meestal vermengd aan een drager (1.2. van de technische fiche). Een voorbeeld hiervan is alcohol. Anders is het aroma niet werkbaar omdat het veel te geconcentreerd is. Deze dragers zijn neutraal voor diabetici. Elk aroma, of het nu kunstmatig is of van natuurlijke oorsprong, heeft dragers nodig om een aroma te gebruiken. Anders zou je het niet kunnen gebruiken wegens te geconcentreerd. Kort gezegd, elk aroma, natuurlijk of niet bevat een drager.

Geen additieven, geen bittere nasmaak

Additieven zijn bijvoorbeeld bewaarmiddelen (1.3. van de technische fiche). Onze politiek is heel eenvoudig. Er zijn geen bewaarmiddelen toegevoegd aan de natuurlijke aroma's zelf! Kortom, Steviala selecteert de meest kwalitatieve natuurlijke grondstoffen om zo heerlijke stevia druppels met aroma’s te creëren zonder rare nasmaak. Ook bevat onze vloeibare stevia geen rare of chemische nasmaak meer door onze verbeterde receptuur. Probeer ze nu allemaal zelf! Niet tevreden? Geld terug! Want wij gaan enkel voor 100% tevreden klanten. Ook als er nog andere opmerkingen zijn, luisteren wij graag naar u!

Steviala caramel druppels met natuurlijk aroma

In onze Steviala caramel druppels werken we met natuurlijk caramel aroma. In dit aroma wordt er zowel met aromatische preparaten en natuurlijke aromastoffen gewerkt. Dit aroma bevat bijvoorbeeld sporen van fructose. Het wordt geëxtraheerd uit 4 natuurlijke groenten en vruchten.

Voorstel natuurlijke aroma's in stevia druppels

Heb jij nog een geweldig idee of voorstel van (natuurlijke) aroma's in stevia druppels van Steviala? Vertel het ons! Wij luisteren naar jouw ideeën en stellen alles in het werk om jouw idee werkelijkheid te maken. Niets is ons te gek als er zo'n (natuurlijk) aroma bestaat uiteraard of als we het kunnen laten maken! Maar wie niet waagt, wie niet wint. Onze nieuwe druppels op het to do lijstje zijn onder andere pindakaas en appel-kaneel. Maar heb je al eens gekeken in ons huidige aanbod Steviala druppels? Je kan o.a. kiezen tussen de smaken pistache, stroopwafel, nougat of de heerlijke boterkoek smaak. Steviala biedt maar liefst meer dan 30 smaakjes stevia vloeibaar aan. Binnenkort bieden we daarnaast ook grotere flesjes aan, van 50 en 100 ml. Nog meer smaak in 1 flesje en nog voordeliger!