Suikervrij bakken

Suikervrij bakken en soms ook vegan, dat kan Iris Feijen als de beste. Wie is Iris? Iris is fysiotherapeut, docent, professioneel acrobaat en fanatiek hobby bakker. Als klein meisje was zij al in de keuken te vinden! Suikervrije koekjes maken met mama. Een van haar favoriete bezigheden. Of poffertjes maken, het liefst iedere week!

Gezonde voeding

Wat mijn ouders wel altijd ontzettend belangrijk vonden was gezonde voeding. Dus elke week taart bakken, dat zat er niet in.

De bak genen kwamen bij mijn familie niet uit de lucht vallen. Opa en oma hadden vroeger een supermarkt met bakkerij, dus wellicht dat daar mijn interesse ook wel een deel vandaan komt. Daarnaast was mijn neef een super getalenteerde patissier. Hij won verschillende prijzen en mocht naar Amerika om daar te bakken!

Vegan en suikervrij bakken

Met al dat sporten en een baan in de gezondheid wilde ik er natuurlijk wel voor zorgen dat ik een beetje in balans bleef. Dus moest er een manier verzonnen worden om toch elke week te kunnen bakken, maar dan op een verantwoorde en toch hele lekkere manier. En dat is aardig gelukt. Zeker met de producten van Steviala kan ik heerlijk vegan en/of suikervrij bakken! Dat laat ik voornamelijk zien op mijn Instagram account Zoetjes aan.

Door te experimenteren komen er steeds meer leuke recepten de keuken uitgevlogen en werd mijn passie voor bakken alleen maar groter. Natuurlijk bak ik ook weleens met suiker. Ik geloof namelijk in balans!

Ik droom ervan om ooit mijn hobby in een parttime baantje om te kunnen zetten, maar daar moet ik nog eventjes voor oefenen. Wie weet wat de toekomst nog zal brengen met vegan en suikervrij bakken!