Recept: Koolhydraatarme chocoladetaart met meringue

Een chocoladetaart en meringue zijn los van elkaar al om te watertanden. Samen vormen ze de perfecte combinatie voor een genietmomentje. Trakteer uw gasten tijdens een verjaardag bijvoorbeeld op een chocoladetaart met meringue. Wel brengt deze lekkernij aardig wat koolhydraten met zich mee. Gelukkig vormt een koolhydraatarme chocoladetaart met meringue daarvoor het perfecte alternatief.

Koolhydraatarme chocoladetaart met meringue

Welke ingrediënten heeft u nodig voor de chocoladetaart met meringue?

Het maken van een koolhydraatarme chocoladetaart met meringue is een leuke uitdaging. Voor het maken van de perfecte vorm en smaak is flink wat oefening vereist. Vergeet ook niet om een grote bakvorm te gebruiken. Wanneer u een perfecte taart tevoorschijn tovert is het de moeite meer dan waard. Welke ingrediënten heeft u nodig voor de koolhydraatarme chocoladetaart met meringue?

Voor de chocoladetaart:

Voor de meringue:

Bereidingswijze:

Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden.

Neem nadien alle ingrediënten voor de chocoladecake en plaats deze overzichtelijk bij elkaar in de keuken. Smelt vervolgens de roomboter.  U kunt hiervoor een pannetje gebruiken, maar een minuutje in de magnetron gaat veel sneller.

Klop de eieren op samen met de boter, melk en het vanille aroma. Voeg vervolgens amandelmeel, cacaopoeder, bakpoeder, Steviala Kristal Sweet en een snufje zout toe aan het mengsel. Mix vervolgens de 150 gram gemalen walnoten met het mengsel. Ery-Pure is een gezonde toevoeging aan zoete lekkernijen zoals deze taart. Het is namelijk een suikervrije kristalkorrel die geen invloed uitoefent op de bloedsuikerspiegel.

Het mengsel is nu klaar. Plaats het mengsel nu in een ingevette springvorm van 24 cm. Bak vervolgens gedurende 10 minuten in de oven. Nadien haal je de springvorm uit de oven en zet je het geheel eventjes aan de kant. Neem dan een schone kom met de ingrediënten voor de meringue. Klop de eiwitten, Kristal Sweet, de halve theelepel vanille aroma en het snufje zout met elkaar stijf.

Vervolgens verdeel je het mengsel over de taart in de springvorm en zet de je koolhydraatarme chocoladetaart 35 minuten in de oven. Laat de lekkernij na afloop even afkoelen.

Nadien kan je de suikervrije chocoladetaart ook nog met extra ongezoete cacaopoeder bestrooien.

 

Recept: Anne Verhoeve

Foto: Steviala

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.