Recept: Koolhydraatarme donuts

Deze koolhydraatarme donuts smaken nog niet helemaal zoals gewone donuts maar ze komen al aardig in de buurt! Bovendien zijn deze suikervrije donuts erg snel gemaakt.Je hebt slechts een paar ingrediënten nodig. Deze koolhydraatarme donuts zijn niet alleen lekker, ze passen ook nog eens binnen een suikervrij dieet!

Deze koolhydraatarme donuts zijn gezoet met Steviala Kristal Sweet, dat twee keer zoeter dan suiker is. Het is een suikervervanger op basis van erythritol en stevia zoetstof. Erythritol is 100% natuurlijk en komt in beperkte mate voor in sommige fruitsoorten. Daarnaast bevat het geen koolhydraten die invloed hebben op de bloedsuikerspiegel. Hierdoor is Steviala ook erg geschikt voor mensen met diabetes.

Koolhydraatarme donuts

Deze ingrediënten heeft u nodig voor koolhydraatarme donuts

Voor de donuts (8 stuks):

Voor de glazuurlaagjes:

Bereidingswijze koolhydraatarme donuts

Verwarm de oven voor op 150°C.

Neem een pannetje en laat de roomboter op zacht vuur smelten. Neem een grote kom en voeg de gesmolten boter toe aan de overige ingrediënten en mix het geheel goed door. Verdeel het geheel over een siliconen bakvorm van mini donuts.

Bak de donuts gedurende 30 minuten af in de oven.

Haal ze daarna uit de oven en laat de donuts afkoelen in de bakvorm. Vervolgens kan je ze decoreren met een suikervrije glazuurlaag naar keuze!

Bereidingswijze/ideeën suikervrije glazuurlaagjes mini donuts

  1. Smelt de suikervrije stevia smeltchocolade au bain-marie.
  2. Mix 1 el mascarpone, 1 el roomkaas en 1el slagroom. Voeg er vervolgens Steviala Frost suikervrije poedersuiker aan toe tot je de gewenste glazuur (structuur en smaak) bekomt.
  3. Mix 1 el slagroom en 2 el Steviala suikervrije blauwe bessen jam tot je een mooie suikervrije glazuur gemaakt hebt.
  4. Werk enkele donuts af met fijn gehakte walnoten

Je kan de suikervrije glazuurlaagjes ook naar hartenlust combineren. Bijvoorbeeld eerst glazuurlaag 1 over een mini donut smeren en vervolgens een beetje van glazuurlaag 2.  Nadien neem je een satéprikker en veeg je de glazuurlaagjes uit. Resultaat: een donut die er niet alleen geweldig uit ziet, maar ook nog eens super lekker is.

Verder kan je alle soorten suikervrije jam gebruiken in de variatie van glazuurlaag 3.

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.