Recept: Koolhydraatarme suikervrije cake

Suikervrije cake maken is niet zo moeilijk en neemt niet veel tijd in beslag. Dit is een heerlijke cake met heerlijke stevia zoetstof van Steviala, geschikt voor diabetici en die ook nog eens past in een koolhydraatarm dieet! Met de suikervervanger Steviala Kristal Sweet bak je makkelijk deze suikervrije cake met amandelen. En nog een bijkomend voordeel: deze suikervrije cake met Steviala amandelmeel is ook nog eens koolhydraatarm, waardoor het een beperkte invloed zal hebben op de bloedsuikerspiegel. Deze suikervrije cake bevat in zijn geheel +/- 14 gram koolhydraten en bevat helemaal geen toegevoegde suikers.

Suikervrije cake koolhydraatarm stevia recept

Welke ingrediënten heeft u nodig?

Bereidingswijze suikervrije cake

Verwarm de oven voor op 200°C.  Neem twee kommen en split hierin het eiwit en het eigeel.

Het is belangrijk dat er niets van eigeel bij het eiwit komt!

Voeg daarna 2 eetlepels Steviala Kristal Sweet toe aan de eiwitten en klop dit goed op tot een stijf geheel. Het is erg belangrijk dat je lang genoeg opklopt tot een luchtig geheel, anders zal je cake niet rijzen!

Voeg ook bij het eigeel 2 eetlepels Steviala Kristal Sweet toe, samen met een snufje zout en een snufje kaneel en meng kort door elkaar. Voeg het amandelmeel beetje bij beetje aan het eigeel mengsel toe en meng goed door elkaar.

Meng het opgeklopte stijve eiwit beetje bij beetje toe aan het amandelmeel mengsel. Dit zal aanvankelijk wat moeizamer gaan maar des te meer eiwit je toevoegt, hoe gladder het beslag zal worden.
Bedek een cakevorm met wat bakpapier of vet in met boter. Giet het beslag in de vorm en plaats in het midden van de oven. Laat gedurende 30 à 35 minuten bakken.

Werk je suikervrije cake af met geschaafde amandelen!

Nota: Ik heb ook nog suikervrije blauwe bessen jam met stevia zoetstof bovenaan in de cake verwerkt, maar dat hoeft helemaal niet!

6 gedachten over “Recept: Koolhydraatarme suikervrije cake

 • 28 januari 2017 om 22:01
  Permalink

  Lekkerrr! Ik heb hem gebakken, maar hij rijst niet. Nu een platte cake uit de oven. Normaal gesproken lukt het eigenlijk altijd wel. Ik heb gewoon Stevia zoetstof gebruikt, zou dat het verschil maken??

  Beantwoorden
  • 28 januari 2017 om 22:24
   Permalink

   Het is erg belangrijk dat je het eiwit genoeg luchtig opklopt. Dit kan de oorzaak zijn dat je cake niet genoeg gerezen is. Groetjes Melissa

   Beantwoorden
  • 15 juli 2017 om 00:59
   Permalink

   Hangt ervan af hoeveel stukken je er uit haalt, heel de cake bevat +/- 14 gram koolhydraten zoals vermeld in het recept. Dit rekening houdend met de ingrediënten zoals opgegeven in het recept. Groetjes

   Beantwoorden
 • 29 april 2018 om 15:27
  Permalink

  Bij mij is de cake ook niet gerezen. Het eiwit was zeker stijf genoeg, maar tijdens het mengen van het opgeklopt eiwit met het amandelmeelmengsel verwijder je toch de lucht terug grotendeels eruit omdat je het anders niet gemengd krijgt. Of hoe meng je dan deze twee zonder de lucht uit het eiwit te halen?

  Beantwoorden
  • 29 april 2018 om 20:33
   Permalink

   Hi Stephanie, je moet alles opkloppen in een vetvrije kom tot een luchtig geheel en zeker zien dat er niets van eigeel in het mengsel zit.
   Anders zal de cake niet rijzen.

   Succes!
   Melissa

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.