Recept: Koolhydraatarme en suikervrije oliebollen met stevia druppels

Een feestje tijdens Oud en Nieuw is niet compleet zonder een schaal met lekkere oliebollen. Deze lekkernij bevat echter flink wat suikers en koolhydraten. Gelukkig kunt u tegenwoordig ook genieten van een ‘gezonde’ oliebol. Met het volgende recept maakt u namelijk in een handomdraai koolhydraatarme en suikervrije oliebollen met Steviala stevia druppels.

Koolhydraatarme en suikervrije oliebollen met stevia druppels

Welke ingrediënten heeft u nodig?

De hoeveelheid ingrediënten die u nodig heeft is afhankelijk van het aantal oliebollen dat u wilt gaan bakken. Voor een flinke schaal met 35 oliebollen dient u de volgende ingrediënten te gebruiken:

Bereidingswijze

Breng ten eerste het water aan de kook met een beetje boter en zout erin. Laat het boter smelten, en giet vervolgens het mengsel in de kom van een keukenmachine. Draai vervolgens alle ingrediënten met uitzondering van de eieren rustig door elkaar. Vervolgens dient u het mengsel tot lauw te laten afkoelen.

Voeg 1 voor 1 eieren toe aan het lauwe mengsel. Het is belangrijk om het beslag goed in de gaten te houden voordat u er nog een ei aan toevoegt. Het mengsel mag namelijk niet te dun worden.

Als het goed is heeft u nu een deegmengsel op het keukenblad. Maak bolletjes van het deeg, en verhit ondertussen een beetje olie in een pan. Laat de deegbolletjes in de pan glijden. Overigens dient u niet teveel oliebollen in één keer in de pan te bakken. Daardoor koelt de olie te snel af en worden de bollen veel te vet.

Keer de bollen tijdens het bakken voorzichtig meerdere keren om tot dat ze een goudbruine kleur hebben. Met een draadspan of houten lepel werkt het beste.

Haal de oliebollen uit de pan wanneer ze een mooie goudbruine kleur hebben. Dat wordt smullen geblazen! Ze smaken nog beter wanneer u met Steviala Frost een extra laagje toevoegt. Ook kunt u ze vullen ze met heerlijke stukjes appel of koolhydraatarme en suikervrije banketbakkersroom.

Steviala stevia druppels

De heerlijke smaak van deze suikervrije oliebollen is mede te danken aan de Steviala stevia druppels. Deze bevatten Stevioglycosiden (98%), maar geen suiker en calorieën. Slechts een paar druppels zijn nodig om een product een heerlijk frisse smaak te geven, bijvoorbeeld die van vanille of aardbei.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.