Recept: Koolhydraatarme zoete sesamkoekjes

Wij kunnen ons geen leven zonder koekjes voorstellen. Ze zijn heerlijk bij de thee of koffie, of gewoon als tussendoortje. Wel bevatten de meeste koekjes veel suiker en daarmee koolhydraten. Teveel koekjes zijn dan ook voor niemand gezond. Maar gelukkig kunt u tegenwoordig ook zoetigheden zonder koolhydraten en suiker bakken. Zo zijn koolhydraatarme zoete sesamkoekjes een ware traktatie.

Koolhydraatarme zoete sesamkoekjes

Koolhydraatarm en suiker- en glutenvrij

Zoete sesamkoekjes smaken altijd heerlijk bij de thee of koffie. Gelukkig is het bakken van de koolhydraatarme en suikervrije versie bijzonder leuk en gemakkelijk. Gemiddeld bevatten de koekjes slechts 0,3 koolhydraten. U komt er dus geen grammetje van aan. Erg fijn is dat deze koekjes ook geschikt zijn voor personen met een glutenallergie. De producten zijn namelijk glutenvrij. In principe heeft u voor het maken van de koekjes slechts een paar ingrediënten en weinig keukenapparaten nodig. Dit scheelt een flinke afwas na het bakken.

Welke ingrediënten heeft u nodig voor ongeveer 25 koekjes?

  • 100 gram sesamzaad
  • 1 eiwit
  • 25 gram Erythritol (Steviala Ery-Pure)

Bereidingswijze

Ten eerste dient u voor het maken van de koolhydraatarme zoete sesamkoekjes de oven voor te verwarmen op 150 graden. Pak vervolgens een koekenpan en roer hier de sesamzaadjes in. Ondertussen dient u het eiwit los te kloppen en de erythritol toe te voegen, waar u vervolgens een glad mengsel van maakt. De geroosterde sesamzaadjes zijn als het goed is snel klaar. Laat ze even goed afkoelen en voeg ze vervolgens toe aan het opgeklopte eiwit en erythritol mengsel. Uit het mengsel dient u een paar kleine hoopjes te halen en deze mooie plat te drukken. Bedek daarna de bakplaat met bakpapier.

De koolhydraatarme zoete sesamkoekjes dienen ongeveer 15 minuten gebakken te worden in de oven. Pas er trouwens wel op dat de koekjes kort na het bakken breekbaar kunnen zijn. Om ze heel te houden is het handig  om ze even te laten rusten voor u ze serveert.

Ook diabetici en kinderen smullen ervan

Voor dit recept is de natuurlijke suikervervanger Erythritol gebruikt. Dit is veel beter voor de gezondheid dan gewone suiker omdat het de bloedsuikerspiegel niet laat stijgen. Dankzij deze suikervervanger kunnen ook personen met suikerziekte genieten van de zoete sesamkoekjes. Bovendien kunt u deze heerlijke koekjes met een gerust hart serveren aan uw kinderen. Het suikervrije recept tast de tanden namelijk niet aan. Tover de sesamkoekjes dan ook tevoorschijn tijdens een kinderfeestje, en zorg voor blije gezichtjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.