Recept: Koolhydraatarme bosbessen muffins

Met dit recept kun je koolhydraatarme bosbessen muffins in een kopje maken. Een leuke manier om de muffins te serveren. Wil je geen kopjes gebruiken? Verdeel het beslag dan over muffinvormpjes of een ovenschaaltjes. In dit recept wordt er gebruik gemaakt van Steviala Ery-Bronze. De smaak van bruine suiker, maar dan suikervrij! De bosbessen zorgen voor een smeuïg effect in de muffins. Het is heerlijk om een stukje muffin te pakken met Griekse Yoghurt. De muffins zijn na het bakken al erg lekker, maar geloof me ze zijn nóg lekkerder als ze zijn afgekoeld!

Nog bosbessen over? Dan zijn ze ook nog erg lekker door de koolhydraatarme en suikervrije ricotta taart!

koolhydraatarme bosbessen muffins

Ingrediënten koolhydraatarme bosbessen muffins

Bosbessen muffins

Topping (optioneel)

  • Griekse Yoghurt 10%

Bereidingswijze koolhydraatarme bosbessen muffins

Begin met het voorverwarmen van de oven op 150 graden hete lucht. Vervolgens voeg je de roomboter, Kristal Sweet Vanille en Ery-Bronze toe aan een steelpan. Laat dit daarna al roerend smelten. Vervolgens voeg je amandelmeel, zout, eieren en bakpoeder toe aan een megkom. Mix dit daarna goed door en voeg vervolgens de gesmolten boter toe. Blijf daarna het geheel mixen tot een homogeen mengsel. Spatel vervolgens de bosbessen er doorheen. Verdeel daarna het beslag in de gewenste bakvorm. In dit recept is er gebruik gemaakt van 4 ovenschalen. Bak daarna voor 30 minuten in de oven. Zet daarna de oven uit en laat de koolhydraatarme bosbessen muffins in de oven afkoelen. Serveer vervolgens met een beetje griekse yoghurt, toefje slagroom of wat fruitjes.

Voedingswaarden:

4 ovenschalen waarvan 3 a 4 porties per schaaltje. De voedingswaarden zijn daarom gebaseerd op 12 porties.

Kcal: 214.6

Kh: 2.8

Ei: 6.2

Vet: 22.7

Heb je dit recept gemaakt of een variant ervan? Dan zou ik het zeker leuk vinden als je dit deelt op Social Media door @Steviala te taggen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.