Recept: Koolhydraatarme cakejes met suikervrije stroop

Deze koolhydraatarme cakejes met suikervrije stroop van Steviala, Sweet Maple, zijn heerlijk en nauwelijks te onderscheiden van gewone cakejes!  Met de Sweet Maple maakte Anne onlangs ook nog koolhydraatarme magnums met karamel.

Koolhydraatarme levensstijl

Als je af wil vallen heb je vrij veel discipline nodig.  Op deze blog met suikervrije stevia recepten kan je inspiratie op doen en wordt het vast en zeker wat makkelijker.  Het lijkt soms niet makkelijk om koolhydraatarm te eten, maar dat is het zeker niet. Zorg ervoor dat je daarnaast ook niet koolhydraat vrij gaat leven omdat dit gevaarlijk is en omdat je lichaam nu eenmaal koolhydraten nodig heeft om de nodige energie te leveren. Als je altijd honger hebt en flauw wordt als je koolhydraatarm eet, dan doe je waarschijnlijk iets fout.

Ook handig is om een voedingsdagboek bij te houden op internet en/of je smartphone. Lekker makkelijk om te zien hoeveel koolhydraten je per dag binnen krijgt. Op deze manier kan je jezelf aanleren om koolhydraatarm te leven.

Koolhydraatarme cakejes

Deze ingrediënten heb je nodig om koolhydraatarme cakejes te maken

 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 °C. Smelt de boter in een pannetje of in de magnetron.  Roer de roomkaas even los en haal deze uit de verpakking. Voeg vervolgens de roomkaas bij de gesmolten boter. Mix tot een glad beslag en voeg vervolgens de eieren toe. Mix nogmaals goed door en voeg dan de rest van de ingrediënten toe en mix terug tot een mooi beslag. Verdeel het beslag over 9 ingevette mini tulbandvormpjes of andere cakevormpjes en bak ze gedurende 20 à 25 minuten af in de oven.  Haal ze uit de oven als ze gaar zijn en laat afkoelen op een rooster.  Eenmaal afgekoeld kan je er nog verse, suikervrije slagroom op doen of afwerken met een glazuurlaagje van Steviala Frost gemixt met water.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.