Recept: Koolhydraatarme chocolade amandeltaart

Bijna iedereen vindt chocoladetaart om te smullen. Deze chocolade amandeltaart is dan ook een fantastische traktatie op een verjaardag of elke andere vrolijke gelegenheid. Bovendien kunt u deze lekkernij suikervrij bereiden. Deze koolhydraatarme chocolade amandeltaart is gemaakt met dezelfde biscuit cake als die van de overheerlijke slagroomtaart die we eerder maakten. De combinatie van chocoladeglazuur met zachte cake is echt een aanrader. Gebruik voor dit recept de suikervrije smeltchocolade van Steviala.

Recept koolhydraatarme chocolade amandeltaart

Ingrediënten koolhydraatarme chocolade amandeltaart

Voor de biscuitcake:

Voor het chocolade glazuur:

Bereidingswijze

Verwarm ten eerste de heteluchtoven voor op 165 °C. Neem vervolgens twee ronde bakvormen van ongeveer 18 centimeter en bekleed deze met bakpapier.

Neem de eieren en de Kristal Sweet en mix ze in de keukenmachine voor 10 tot 15 minuten op hoge snelheid. De tijd is afhankelijk van de dikte van eieren. Kijk na ongeveer 10 minuten even of het geheel niet meer vloeibaar is. Het is namelijk de bedoeling dat u een vloeibare mix maakt. Mix dan ook net zo lang totdat u een vloeibaar geheel heeft.  Uiteindelijk moet het lijken op kwark.

Meng vervolgens het amandelmeel met bakpoeder en schep de helft van het eimengsel er doorheen. Voeg daarna de gesmolten boter toe. Ook dit ingrediënt moet er goed doorheen gemengd worden. Schep tenslotte heel voorzichtig het laatste deel van het eimengsel er door.

Verdeel vervolgens het mengsel over de twee bakvormen. Daarna kan de cake 18 minuten de oven in. Laat vervolgens de bakvorm buiten de oven even goed afkoelen.

Pak een pannetje en plaats de ingrediënten voor het glazuur erin. Verwarm het mengsel al roerend totdat het is gesmolten. Giet vervolgens het mengsel in een kommetje en laat het even afkoelen. Dek daarna het kommetje af met huishoudfolie en laat het minstens een uur in de koelkast afkoelen.

Plaats na ongeveer een uur de cakes op elkaar, met in het midden een dun laagje glazuur. Verdeel het resterende glazuur tenslotte op de bovenkant en zijkanten van de cake. Eventueel kunt u in het midden van de cake ook een laagje slagroom plaatsen, voor een betere verdeling tussen chocolade en slagroom.  1 portie (10 stuks) bevat +/- 2,6 gram KH.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.