Recept: Koolhydraatarme en suikervrije Boston Cream Pie

Een koolhydraatarme en suikervrije Boston Cream Pie is een sponge cake gevuld met een roomvulling en als topping een chocolade laag! Klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar de cake is koolhydraatarm én suikervrij! Van oorsprong is de Boston Cream Pie een nagerecht, echter is hij ook heerlijk voor bij de koffie of thee!

koolhydraatarme en suikervrije Boston Cream Pie

Ingrediënten voor de koolhydraatarme en suikervrije Boston Cream Pie

Cake
Vulling
Topping
Benodigdheden
  • 18 cm springvorm

Bereidingswijze koolhydraatarme Boston Cream Pie

Vulling

Begin met het maken van de vulling. Meng drie eidooiers in een mengkom met een scheutje slagroom. Klop dit goed op. Vervolgens voeg je de rest van de slagroom in een steelpannetje en laat dit warm worden. Zodra er aan de zijkant belletjes ontstaan, zet je het vuur wat zachter en voeg je de overige ingrediënten toe, zonder de eidooiers. Roer dit daarna goed door tot alles is gesmolten. Voeg daarna al roerend de eidooiers toe aan het steelpannetje. Blijf het mengsel roeren tot het begint in te dikken. Doe dan het vuur uit en blijf roeren tot er een dikte ontstaat van een kwark. Giet het mengsel in een diep bord en dek af met een stuk huishoudfolie. Druk vervolgens de folie aan op het mengsel, hierdoor voorkom je dat er een velletje ontstaat. Zet het geheel in de koelkast tot je het verder kan gebruiken.

Cake

Verwarm de oven voor op 175 C°.  Neem twee ronde bakvormen van 18 centimeter en bekleed deze met bakpapier.

Doe de eieren en de Steviala Kristal Sweet in de keukenmachine en mix ze vervolgens op hoge snelheid gedurende 10 tot 15 minuten. De tijd is afhankelijk van de grootte van de eieren. Kijk na 10 minuten even of de mix niet meer vloeibaar is, maar de dikte van yoghurt heeft. Voeg vervolgens de overige ingrediënten toe en mix nog eens 1 minuut lang.

Verdeel het mengsel over de twee bakvormen. Bak daarna de cake voor 18 minuten in de oven. Laat nadien de cake buiten de oven geheel afkoelen. Ga daarna verder met het maken van de topping.

Topping

Doe de ingrediënten voor de topping in een steelpannetje en zet dit op een laag vuurtje. Blijf vervolgens roeren tot het geheel gesmolten is. Zet daarna het vuur uit en begin met stapelen van je koolhydraatarme en suikervrije boston cream pie.

Leg de twee cake bodems op de aanrecht en schep op beide bovenkanten de roomvulling. (tip: Als de roomvulling nog te zacht is, zet je de bodems met roomvulling in de koelkast tot de vulling hard genoeg wordt om verder te stapelen.) Leg vervolgens een bodem op de andere bodem en verdeel de chocolade over de top. Zet de gehele koolhydraatarme boston cream pie in de koelkast en laat de chocolade hard worden. Daarna is de taart klaar om aangesneden te worden.

Nieuwsgierig naar het recept van Victoria Sponge Cake dat de basis vormt van de cake van deze Boston Cream Pie?

Heb je dit recept gemaakt of een variant ervan? Dan zou ik het zeker leuk vinden als je dit deelt op Social Media door @Steviala te taggen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.