Recept: Koolhydraatarme en suikervrije bosvruchten ijsjes

De zomer komt eraan en wat is er lekkerder dan koolhydraatarme en suikervrije bosvruchten ijsjes! Een beetje zuur met zoet. De ijsjes zijn suikervrij door het gebruik van Steviala Kristal Sweet en de Stevia druppels bosvruchten. Een druppel van de stevia bosvruchten druppels is ongeveer gelijk aan één gram suiker. Daardoor heb je maar een klein beetje nodig. De druppels bestaan voor 98% uit steviolglycosiden, water, natuurlijk aroma, vitamine C en glycerine. 

Steviala staat komende zomer vooraan met het maken en schrijven van koolhydraatarme en suikervrije ijsjes. Ook vorig jaar deelden we al het recept voor magnums en deze was erg populair. Dit jaar komen er meer recepten voor water en yoghurt ijsjes. Of heb je toch liever zin in suikervrije en koolhydraatarme karamel magnums

 

 

koolhydraatarme en suikervrije bosvruchten ijsjes

Ingrediënten voor de koolhydraatarme en suikervrije bosvruchten ijsjes

Ijsjes
Benodigdheden
  • 2 x 2 siliconen magnum ijsvormpjes

Bereidingswijze suikervrije bosvruchten ijsjes

Eerst begin je met het mengen van de bosvruchten, limoensap, Kristal Sweet en de 10 gram kokosmelk. Laat dit daarna gedurende 10 minuten staan. Daarna mix je dit mengsel in een keukenmachine of blender tot het een vloeibare mengsel wordt.

Vervolgens roer je met een vork de Griekse yoghurt, water, kokosmelk en de stevia druppels door elkaar. Tot slot roer je het bosvruchten mengsel door de Griekse yoghurt, doe dit voorzichtig zodat het een mooi marmer effect krijg. Schep vervolgens het mengsel in de siliconen vormen en zet daarna minimaal gedurende 4 à 6 uur in de vriezer, het liefst één nachtje. Daarna zijn de koolhydraatarme en suikervrije bosvruchten ijsjes klaar om van te smullen!

Heb je dit recept gemaakt of een variant ervan? Dan zou ik het zeker leuk vinden als je dit deelt op Social Media door @Steviala te taggen!

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.