Recept: Koolhydraatarme en suikervrije tiramisu

Een koolhydraatarme en suikervrije tiramisu maakt het mogelijk om op zijn Italiaans te genieten! De vertaling van tiramisu is ‘trek mij omhoog’. Hiermee wordt bedoelt dat je iemand kan opvrolijken of sterkte wensen. De suikervrije Tiramisu is gezoet met Steviala Kristal Sweet en Steviala druppels. Met dit recept hoef jij je dus niet schuldig te voelen dat je teveel suikers binnen krijgt! Dit recept is gebaseerd op het vullen van 2 grote dessert glazen of 1 kleine ovenschaal. Wist je dat je met de vulling ook een heerlijke Victoria Sponge cake kan maken?

koolhydraatarme en suikervrije tiramisu

Ingrediënten voor koolhydraatarme en suikervrije Tiramisu

Cake

Vulling

Koffie

Topping

  • Cacao
  • Gerapste pure chocolade 

Bereidingswijze koolhydraatarme en suikervrije Tiramisu

Begin met het maken van de cake zodat je die op tijd kan laten afkoelen tot je het verder kan gebruiken. Als eerst verwarm je de oven voor op 180 graden.Voeg daarna alle ingrediënten van de cake bij elkaar in een mengkom en mix dit tot een glad beslag. Giet het beslag in een ingevette cakevorm en bak voor 30 minuten in de oven. Tot slot haal je de cake uit de oven en laat je deze geheel afkoelen.

Vulling

Begin met het opkloppen van de slagroom samen met 10 gram kristal sweet. Klop dit stijf op en zet daarna aan de kant. Pak daarna een nieuwe mengkom en voeg de eidooier en de overige kristal sweet toe. Klop dit romig op voor ongeveer 3-5 minuten. Schep vervolgens de mascarpone erbij en mix tot er een glad mengsel ontstaat. Spatel vervolgens de slagroom erdoor. Voeg tot slot naar smaak nog Steviala druppels witte chocolade eraan toe. Je vulling is nu klaar, ga verder met de volgende stap.

Koffie

Begin met het zetten van 100ml koffie. Laat de koffie daarna wat afkoelen. Vervolgens snij je de cake in repen ter dikte van je lange vinger. Giet vervolgens de koffie in een diep bord en al kloppend voeg je hier 1 eiwit aan toe. Tot slot voeg je nog Steviala druppels chocolade eraan toe. Dip daarna 1 voor 1 de cake repen in de koffie. Leg daarna in een koekenpan en bak dit aan beide kanten bruin. Leg alle gebakken repen op een bord en ga verder met de volgende stap.

Stapelen

Pak een kleine ovenschaal en begin met stapelen van de lagen. Eerst een laag cake repen, vervolgens een laag mascarpone en dan weer een laag cake. Ga door tot je ingrediënten op zijn. Tot slot zeef je er cacao overheen en verdeel je het geraspte chocolade over de bovenkant. Zet de tiramisu voor minimaal 2 uur in de koelkast voordat je hem uit serveert.

Let op:

In deze koolhydraatarme tiramisu wordt er gebruik gemaakt van rauwe eieren. Het gebruik van rauwe eieren wordt in verband met mogelijke salmonellabesmetting sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen, ouderen, zieken en zwangere vrouwen.

Heb je de koolhydraatarme en suikervrije tiramisu gemaakt?  Dan vind ik het erg leuk als je een foto deelt op Social Media en @steviala erin tagt! Dank je wel alvast!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.