Recept: Koolhydraatarme en suikervrije witte magnums

Deze koolhydraatarme en suikervrije witte magnums zijn perfect voor een warme zomerse dag. De suikervrije witte chocolade smaakt nét echt. Het is natuurlijk niet exact hetzelfde, maar het romige van de witte chocolade is onwijs fijn en prettig. Je kunt ervoor kiezen om nog 40 gram gemalen macadamia noten erdoor te doen, echter in dit recept voor de witte magnums is dat weggelaten. In dit recept is er gebruik gemaakt van de Steviala Kristal Sweet Vanille, Steviala Frost en  Steviala witte chocolade druppels. Tot slot zit er nog een extra verrassing in dit ijsje verstopt. In de vulling is een swirl van Steviala Sweet Pink toegevoegd. Een zoete aardbeien smaak tussen de witte magnum. Kortom, een combinatie die je niet kan laten liggen. 

Koolhydraatarme en suikervrije witte magnums

Ingrediënten voor de koolhydraatarme en suikervrije witte magnums

Witte chocolade
Vulling
Benodigdheden
  • 2 x Mengkom
  • Steelpan
  • Garde
  • Handmixer met garde
  • 4 siliconen mini magnum vormpjes
  • Siliconen kwast

Bereidingswijze koolhydraatarme witte magnums

Witte chocolade

Begin met het maken van de suikervrije witte chocolade. Smelt eerst de kokosolie, cacaoboter en Kristal Sweet vanille in een steelpan. Roer vervolgens goed door tot het geheel gesmolten is. Klop daarna met een garde de Steviala Frost erbij. Vul daarna de gootsteen met een laagje water en zet daar de mengkom in. Vervolgens voeg je de witte chocolade druppels en de eiwitpoeder toe. Klop daarna met een garde tot er een homogeen mengsel ontstaat. Klop vervolgens door tot het mengsel afkoelt en begint in te dikken.

Pak vervolgens de magnumvormpjes erbij en besmeer de zijkanten en bodem van de vorm met een laagje chocolade. Zet daarna voor 5 a 10 minuten in de vriezer. Vervolgens gebruik je nogmaals je kwastje en maakt nog een laagje koolhydraatarme en suikervrije witte chocolade. Zet vervolgens weer in de vriezer voor zo’n 5 a 10 minuten en ga verder met de vulling.

Vulling

Meng de ingrediënten voor de vulling met elkaar in een mengkom. Proef daarna of je de vulling zoet genoeg vindt. Vervolgens pak je de vorm uit de vriezer en voegt hier de vulling aan toe. Daarna spuit je bij ieder magnum vorm een beetje Sweet Pink. Roer dit voorzichtig door de vulling. Tot slot zet je de koolhydraatarme en suikervrije witte magnums terug in de vriezer en laat ze daar voor minimaal 4 uur hard worden.

Liever een koolhydraatarme en suikervrije karamel magnum, klik dan hier!

Heb je dit recept gemaakt of een variant ervan? Dan zou ik het zeker leuk vinden als je dit deelt op Social Media door @Steviala te taggen!

Recept: Anne Verhoeve

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.