Recept: Koolhydraatarme en suikervrije yoghurt pudding

Is het een crumble? Is het een taart? Nee het is gebakken koolhydraatarme en suikervrije yoghurt pudding! Ja je leest het goed, gebakken koolhydraatarme en suikervrije yoghurt pudding. Het is een makkelijk en snel recept! Door het gebruik van de Steviala Ery-Bronze, is het recept suikervrij. Daarmee is het geschikt voor diabetici. Daarnaast ook geschikt voor een koolhydraatarm en suikervrij levensstijl.

koolhydraatarme en suikervrije yoghurt pudding

Ingrediënten koolhydraatarme en suikervrije yoghurt pudding

Yoghurt pudding
Topping (optioneel)
  • Vruchten naar keuze
  • Griekse Yoghurt 10%

Bereidingswijze koolhydraatarme en suikervrije yoghurt pudding

Yoghurt pudding

Begin met het voorverwarmen van de hete lucht oven op 150 graden. Vervolgens weeg je alle ingrediënten af. Voeg daarna de yoghurt, eieren, bakpoeder, amandelmeel, vanille extract en Ery-Bronze toe aan de mengkom. Mix vervolgens tot een homogeen mengsel. Spatel daarna de frambozen en bramen door het beslag. Giet vervolgens het beslag in een oven bestendig schaaltje (20×20). Bak daarna voor 30-40 minuten in de oven. Zet daarna de oven uit en laat de yoghurt pudding afkoelen in de oven. Tijdens het afkoelen stijft de yoghurt pudding op.

Topping (optioneel)

De koolhydraatarme en suikervrije yoghurt pudding kun je op verschillende serveren. Een heerlijke optie is om een flinke eetlepel yoghurt pudding in een schaaltje te doen. Vervolgens daarop een of twee eetlepels (vanille) yoghurt. Daarna kun je er nog wat vruchten over strooien.

Voedingswaarden:

De voedingswaarden zijn gebaseerd op het volledig recept. Dit komt omdat je de koolhydraatarme en suikervrije griekse yoghurt pudding op verschillende manieren kunt gebruiken.

Kcal: 606

Kh: 19

Ei: 30.6

Vet: 46.7

Voedingswaarden bij het gebruik van de topping uit dit recept:

Kcal: 67.3

Kh: 2.1

Ei: 3.4

Vet: 5.2

Wist je dat je dit ook als ontbijt kunt nemen? Een flinke lepel yoghurt erbij en voor een extra bite kun je er nog koolhydraatarme en suikervrije granola aan toe voegen!

Heb je dit recept gemaakt of een variant ervan? Dan zou ik het zeker leuk vinden als je dit deelt op Social Media door @Steviala te taggen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.