Recept: Koolhydraatarme granola cups

Hoe leuk is het om te ontbijten met deze koolhydraatarme granola cups? Hilena van Love Healthy Lifestyle heeft deze schattige granola cups gemaakt. Deze koolhydraatarme granola cups zijn gevuld met roomkaas, Griekse yoghurt en aardbeien. De granola cups zijn koolhydraatarm en suikervrij. Er is namelijk gebruik gemaakt van Steviala Ery-Bronze en Steviala Kokosmeel. De cups passen daardoor perfect in een koolhydraatarm en suikervrij levensstijl. Met dit recept heb je genoeg voor 8 koolhydraatarme granola cups. Je kunt zelf variëren wat betreft de zuivel wat je erin doet. Alleen Griekse yoghurt met rood fruit. Of de citroen kwarktaart vulling volgens dit recept. Kortom, een heerlijk basis recept waar je zelf nog eindeloos mee kan variëren.

Ingrediënten voor de koolhydraatarme granola cups

  • 50 gram amandelen, geraspte kokos, pecannoten en geschaafde amandelen (van alles 50 gram)
  • 75 gram Steviala Ery-Bronze
  • 25 gram Steviala Kokosmeel
  • 1 tl. kaneel
  • 50 gram kokosolie
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 eiwit

Bereiding koolhydraatarme granola cups

Begin met het voorverwarmen van de oven op 170 graden.

Hak vervolgens de amandelen, pecannoten, geraspte kokos, geschaafde amandelen, de Ery-Bronze en de kaneel fijn. Meng daarna het kokosmeel met de kaneel en het bakpoeder. Vervolgens smelt je de kokosolie. Vervolgens doe je alle ingrediënten bij elkaar in een kom en mixt dit goed door elkaar.

Verdeel daarna het granola mengsel over de 10 muffinvormpjes. Druk dit goed aan en vorm opstaande randen.

Bak daarna de koolhydraatarme granola cups voor 20 minuten in de oven. Laat de granola cups vervolgens volledig afkoelen buiten de oven. Als de granola cups volledig afgekoeld zijn, haal je ze voorzichtig uit de vormpjes.

Vul daarna de koolhydraatarme granola cups met een lekker zuivelproduct naar keuze en garneer met rood fruit en/of bessen.

Liever gewone granola maken? Wat dacht je van de koolhydraatarme en suikervrije Granola?

Heb je dit recept gemaakt of een variant ervan? Dan zou ik het zeker leuk vinden als je dit deelt op Social Media door @Steviala te taggen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.