Recept: Koolhydraatarme krokante mascarpone taart

Suikervrije, glutenvrije en koolhydraatarme krokante mascarpone taart. Dit klinkt te mooi om waar te zijn. Door het gebruik van glutenvrije meel, namelijk de Steviala Amandelmeel, is het recept glutenvrij. Perfect om op verjaardagen te serveren, zodat iedereen ervan kan genieten. Ik zeg bewust, iedereen. Want door het gebruik van Steviala suikervervangers, is het recept ook nog eens suikervrij. De combinatie van alle ingrediënten, zorgt ervoor dat de krokante mascarpone taart ook nog koolhydraatarm is. De taart lijkt op de Victoria Sponge cake, echter verklapt de titel het al. De taart heeft een krokante koek. Tussen de krokante koek zit een heerlijk fluweel laagje opgeklopt mascarpone. Kortom, de krokante mascarpone taart is vernieuwend en zeker de moeite waard om hem eens in je leven gemaakt te hebben!

koolhydraatarme krokante mascarpone taart

Ingrediënten voor de koolhydraatarme krokante mascarpone taart

Krokante koek laag
Mascarpone vulling
  • 300 gram mascaprone
  • 200 ml slagroom
  • 50 gram Steviala Frost
  • 1 tl vanille extract
Topping

Bereiding suikervrije krokante mascarpone taart

Krokante koek laag

Oven voorverwarmen op 180 graden. Meng vervolgens de amandelmeel en geraspte kokos met elkaar. Smelt daarna de roomboter, Sweet&Gold en Kristal Sweet Vanille met elkaar in een steelpan. Roer dit vervolgens goed door en als het gesmolten is, voeg je de bakpoeder toe. Blijf vervolgens roeren tot er een dikke witte schuim ontstaat. Voeg daarna al roerend de droge ingrediënten toe. Verdeel het beslag over 2 ronde (siliconen) bakvormen van ca 15cm. Bak vervolgens voor 10 minuten in de oven. Laat daarna buiten de oven volledig afkoelen, de koek wordt dan vanzelf krokant en hard. Ga ondertussen verder met de vulling voor de koolhydraatarme krokante mascarpone taart.

Mascarpone vulling

Klop vervolgens de mascarpone samen met het slagroom, Frost en vanille extract. Klop dit stijf op. Schep het beslag daarna in een spuitzak met open ronde spuitmond (of knip gewoon het puntje van je spuitzak). Zet vervolgens de spuitzak voor 15 min in de koelkast. Als de krokante koek is afgekoeld, pak je de spuitzak weer uit de koelkast. Spuit eerst op de onderste koeklaag, nog een laagje Sweet Pink. Verdeel vervolgens de vulling over beide lagen. Verdeel daarna ook het fruit op beide lagen. Vervolgens stapel je de lagen op elkaar en je koolhydraatarme krokante mascaprone taart is klaar.

Voedingswaarden

De taart is best machtig en daarom is hij het best te verdelen in minimaal 10 stukjes. De voedingswaarden zijn per stukje.
Kcal: 290.1
Kh: 2.94
Ei: 2.92
Vet: 28.9

Tips

Bewaar de taart in de koelkast. De krokante mascarpone taart is moeilijk te snijden, gebruik bij voorkeur een broodmes.

Heb je dit recept gemaakt of een variant ervan? Dan zou ik het zeker leuk vinden als je dit deelt op Social Media door @Steviala te taggen!

Recept + foto: Anne Verhoeve

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.