Recept: koolhydraatarme pepernoten cheesecake bites

Het is weer zover, sinterklaas komt naar het land! Heerlijk genieten van pepernoten, strooigoed en chocolade. Ook als je suikervrij en koolhydraatarm eet, kun je genieten tijdens het Sinterklaas feest. Op de website staan al heerlijke suikervrije en koolhydraatarme pepernoten. Met die pepernoten kun je leuk variëren. Zo zou je een pepernotencake kunnen maken of met dit recept, heerlijke koolhydraatarme pepernoten cheesecake bites. Ze zijn ontzettend simpel en snel te maken. Wie wil dat nou niet? Heb je de koolhydraatarme karamel cheesecake met pepernoten al gezien? Die is ook aan te raden!

koolhydraatarme pepernoten cheesecake bites

Ingrediënten koolhydraatarme pepernoten cheesecake bites

bodem
Cheesecake
Topping

Bereiding koolhydraatarme pepernoten cheesecake bites

Bodem

Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht. Vervolgens meng je alle ingrediënten van de bodem met elkaar in een mengkom. Bekleed daarna een bakvorm (ca 10 bij 20cm) met bakpapier. Vervolgens verdeel je het beslag gelijkmatig. Bak voor 20 minuten.

Cheesecake

Na 20 minuten haal je de bakvorm uit de oven. Vervolgens ga je de ingrediënten voor de cheesecake met elkaar mengen. Klop dit vervolgens romig op voor ca 2 minuten. Daarna giet je de vulling op de bodem. Verdeel vervolgens de pepernoten eroverheen. Bak daarna voor nog eens 20 minuten in de oven. Laat de koolhydraatarme pepernoten cheesecake bites buiten de oven volledig afkoelen. Zet daarna de cheesecake bites voor minimaal 6 uur in de koelkast. Het liefst een nachtje. De pepernoten cheesecake bites zijn dan het lekkerst!

Heb je de koolhydraatarme pepernoten cheesecake bites gemaakt? Dan zou ik het erg leuk vinden als je dit doet delen op social media. Je kunt dan @Steviala taggen in de foto op Instagram of Facebook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.