Recept: Koolhydraatarme tiramisu cupcakes

Ken je de koolhydraatarme en suikervrije tiramisu al? Waarom niet een toetje combineren met een tussendoortje? Dat is namelijk wat wij hier gedaan hebben! Met dit recept maak je heerlijke koolhydraatarme tiramisu cupcakes! Door het gebruik van Steviala suikervevangers en Steviala amandelmeel, is het recept suikervrij én koolhydraatarm. Nu kan jij ook suikervrij en koolhydraatarm genieten. Je maakt met dit recept 6 koolhydraatarme tiramisu cupcakes. Per cupcake is het 2.2 koolhydraten en 7 eiwitten! Hoe fijn zijn die macro’s? Word je al nieuwsgierig? Lees dan snel verder!

koolhydraatarme tiramisu cupcakes

Ingrediënten koolhydraatarme tiramisu cupcakes

Cupcake
Frosting

Bereiding koolhydraatarme tiramisu cupcakes

Cupcakes

Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht. Vervolgens mix je alle ingrediënten, behalve de espresso, tot een romig geheel. Daarna verdeel je het beslag over 6 cupcake vormpjes. Bak vervolgens de cupcakes voor 30 minuten. Laat daarna buiten de oven afkoelen. Zet vervolgens een kopje espresso.

Daarna prik je 4 a 5 gaatjes in alle koolhydraatarme tiramisu cupcakes. Schep vervolgens op ieder cupcake 2 a 3 lepeltjes espresso. Hierdoor blijft de cupcake smeuïg en smaakt hij naar espresso. Laat daarna opnieuw afkoelen en ga verder met de frosting.

Frosting

Doe alle ingrediënten in een mengkom. Klop dit vervolgens romig op. Schep de frosting daarna in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje. Pak de cupcakes erbij en spuit vervolgens de frosting op de cupcakes. Vervolgens zeef je over ieder cupcake een beetje cacao. Zet daarna de koolhydraatarme tiramisu cupcakes voor minimaal 1 uur in de koelkast.

Voedingswaarden

Voedingswaarden zijn per tiramisu cupcake.
Kcal: 264
Kh: 2.2
Ei: 7
Vet: 21.4

Heb je de koolhydraatarme tiramisu cupcakes gemaakt?  Dan vind ik het erg leuk als je een foto deelt op Social Media en @steviala erin tagt! Dank je wel alvast!

Recept + foto van Anne Verhoeve

2 gedachten over “Recept: Koolhydraatarme tiramisu cupcakes

 • 30 november 2019 om 03:56
  Permalink

  Wat wordt er precies bedoeld met ‘1 el espresso’?

  Wordt hier 1 eetlepel van gezette espresso’ bedoeld?

  Alvast bedankt

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.