Recept: Koolhydraatarme vanille brownie ijsjes

Omdat ijs altijd kan, blijven we met de Steviala producten nieuwe receptjes en varianten bedenken! Zo hebben we al heerlijke toffee walnoten ijsjes, bosvruchten ijsjes, aardbeien yoghurt ijsjes, witte magnums en karamel magnums. In dat rijtje miste we nog een heerlijke vanille ijsje met de Steviala Sweet & Vanilla! Even brainstormen en toen ontstonden deze heerlijke koolhydraatarme vanille brownie ijsjes! Een romige vanille ijsje met brownie stukjes, beter kun je het niet hebben toch? Hieronder lees je hoe ook jij ze kunt maken!

koolhydraatarme vanille brownie ijsjes

Ingrediënten voor de koolhydraatarme vanille brownie ijsjes

Brownie
Vanille ijsjes

Bereidingswijze voor de vanille brownie ijsjes

Brownie

Begin met het maken van de brownie. Verwarm de oven voor op 165 graden hete lucht. Doe vervolgens de roomboter, vanille extract, Ery-Bronze en de chocolade in een steelpan. Laat dit daarna op een laag vuurtje smelten. Voeg vervolgens de overige ingrediënten toe aan een mengkom en gebruik een spatel om dit te mengen. Daarna voeg je het gesmolten chocolade mengsel toe aan de mengkom. Vervolgens mix je het tot een egaal beslag. Schep het beslag daarna in een siliconen bakvorm (ca 16cm doorsnede) en bak voor 30 minuten in de oven. Laat de brownie daarna buiten de oven volledig afkoelen. De brownie is nu klaar om verwerkt te worden in de koolhydraatarme vanille brownie ijsjes.

Vanille brownie ijsjes

Meng de ingrediënten voor het vanille ijsje met elkaar. Klop dit vervolgens romig op. Snijd daarna 150 gram brownie in stukken. Spatel vervolgens de brownie stukjes door het vanille ijs. Schep daarna de vulling voor de koolhydraatarme vanille brownie ijsjes in een spuitzak. Knip vervolgens het puntje groot genoeg af, zodat de brownie stukjes erdoorheen passen. Spuit daarna de vulling in ca 6-7 siliconen ijsvormpjes. Steek de stokjes in je ijsvormpjes en dek af met huishoudfolie. Leg de ijsjes voor een nachtje in de vriezer. Daarna zijn de koolhydraatarme vanille brownie ijsjes klaar om op gegeten te worden!

Topping tips

De koolhydraatarme vanille brownie ijsjes hebben het niet perse nodig om een topping te hebben. Echter kun je er wel voor kiezen om nog chocolade te smelten en dit te verdelen over de ijsjes. Of een ijsje in een beetje chocolade te dippen en dan nog wat brownie kruimel erover te strooien. Kortom, alels kan, niets moet!

Heb je de koolhydraatarme vanille brownie ijsjes gemaakt of een variant ervan? Dan zou ik het zeker leuk vinden als je dit deelt op Social Media door @Steviala te taggen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.