Recept: Koolhydraatarme yoghurt citroen cake

Een fris en simpel receptje is altijd welkom! Met deze koolhydraatarme yoghurt citroen cake tover jij heel snel een heerlijk frisse cake op tafel! De cake heeft een zachte natte structuur, waar je van houdt of niet! Zelfs de topping is gemaakt van Griekse yoghurt! Kortom heerlijk verantwoord genieten! Liever een andere citroen cake maken met een stevigere structuur? Klik dan hier

Ingrediënten voor de yoghurt citroen cake

Cake
Topping

Bereiding voor de yoghurt cake

Verwarm de oven voor op 160 graden hete lucht. Vervolgens voeg je alle ingrediënten voor de cake toe aan een mengkom. Mix het geheel daarna voor 2 minuten romig op. Schenk het beslag vervolgens in een (ingevette) cakevorm. Bak de koolhydraatarme yoghurt citroen cake daarna voor 30-40 minuten in de oven. Haal de cake vervolgens uit de oven als hij mooi goud bruin gekleurd is. Laat de citroen cake daarna buiten de oven volledig afkoelen. Ga vervolgens verder met de topping.

Topping

Voor de topping van de koolhydraatarme yoghurt citroen cake heb je niet veel nodig. Meng de ingrediënten voor de topping met een lepeltje goed door elkaar. Blijft je yoghurt glazuur te dik? Voeg er vervolgnes nog een beetje Griekse yogurt aan toe. Blijft je topping te dun? Voeg er vervolgens meer Steviala Frost aan toe. Besmeer daarna de bovenkant van je koolhydraatarme yoghurt citroen cake met het glazuur en laat in de koelkast opstijven.

Bewaar de koolhydraatarme yoghurt citroen cake in de koelkast, of snijd in plakjes en vries ze in.

Heb je de koolhydraatarme yoghurt citroen cake gemaakt of een variant ervan? Dan zou ik het zeker leuk vinden als je dit deelt op Social Media door @Steviala te taggen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.