Recept: Koolhydraatbeperkte en suikervrije Sabayon

Deze koolhydraatbeperkte en suikervrije Sabayon is heerlijk! Saba watte? Sabayon is een heerlijk en makkelijk Italiaans dessert, ook wel zabaglione in het Italiaans genoemd.  Het succes van een Sabayon zit in zijn sublieme smaak en in zijn eenvoud: eigelen, suiker, wat vruchtensap of een alcoholische drank. Meer heb je echt niet nodig voor een feestelijk nagerecht. Uiteraard vervangen wij de suiker en maken we er een koolhydraatbeperkte en suikervrije Sabayon van!

koolhydraatbeperkte en suikervrije Sabayon

Deze ingrediënten heb je nodig voor de koolhydraatbeperkte en suikervrije Sabayon

 

Bereidingswijze suikervrije Sabayon

Snijd eerst de aardbeien in mooie partjes en laat uitlekken op wat keukenpapier. Neem een kookpot die groot genoeg is zodat je ruimte genoeg hebt om de Sabayon op te kloppen. Doe 2 eigelen in de kookpot en hou 1 half eierdopje bij , dit is de maat voor de rest van de ingrediënten. Doe vervolgens 2 eierdopjes schuimwijn en 1 eierdopje Steviala Frost en 10 Steviala aardbei druppels in de pot. Neem een garde en roer alles door elkaar. Zet op een middelhoog vuur en begin te kloppen. Je moet echt stevig kloppen en dit in de vorm van een 8. Dit wil zeggen dat je dus eigenlijk zoveel mogelijk lucht probeert te krijgen in je eimengsel zodat je een schuimig geheel verkrijgt. Neem het mengsel net voor het begint te stollen van het vuur, anders krijg je een roerei. Dien op in een glazen schaaltje of een groot hoog glas en werk af met aardbeitjes.

TIP: Neem een klein potje of pan en bak hier eventueel extra amandelschilfers bruin in ( zonder vetstof). Strooi er vervolgens wat Steviala Frost over en haal van het vuur. Laat de amandelschilfers afkoelen zodat ze lekker krokant worden en serveer onmiddellijk.  Ook kan je deze suikervrije Sabayon maken met fruit naar keuze. Als je niet koolhydraatbeperkt eet maar enkel suikervrij, zijn mandarijntjes en appelsien ook echt een heerlijke combinatie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.