Recept: Suikervrije gummy beertjes

Iedereen kent de kleurrijke gummy beertjes wel. Wist je dat je ze nu ook suikervrij kunt maken? Door het gebruik van de Steviala suikervervangers kun je eindeloos variëren met de smaken. Naast vers fruit, kun je ook gebruik maken van de Steviala Stevia druppels. De Steviala Stevia druppels zijn heerlijk zoet en lekker veelzijdig in gebruik. 1 druppel heeft de zoetkracht van één theelepel suiker. Daarnaast kun je ervoor kiezen om agaragar te gebruiken in plaats van gelatine. Mocht je in een recept 12 blaadjes gelatine moeten gebruiken, vervang dit dan voor 4 gram agaragar. De verhouding is namelijk 1:3. Door dit recept kun jij ook suikervrije gummy beertjes maken en daardoor heerlijk suikervrij snoepen!

suikervrije gummy beertjes

Ingrediënten voor de suikervrije gummy beertjes

Aardbei Gummy beertjes
Bosvruchten Gummy beertjes
Steviala Sweet Pink Gummy beertjes
Framboos Gummy beertjes

Bereidingswijze suikervrije gummy beertjes

Aardbei Gummy beertjes

Begin met het weken van de gelatine blaadjes. Vul een schaaltje met water en leg daarna hier de gelatine blaadjes in. Week dit vervolgens voor 5 minuten. Doe vervolgens het water en de Kristal Sweet in een steelpannetje en laat dit smelten. Daarna voeg je de gepureerde aardbeien toe in het pannetje en roer dit door. Vervolgens knijp je de gelatine uit en voegt dit al roerend toe aan het steelpan. Ten slotte giet je het mengsel in de gummy beer vormpjes en laat het in de koelkast opstijven.

Bosvruchten Gummy beertjes

Begin met het weken van de gelatine blaadjes. Vul een schaaltje met water en leg daarna hier de gelatine blaadjes in. Week dit vervolgens voor 5 minuten. Doe vervolgens het water en de Kristal Sweet in een steelpannetje en laat dit smelten. Daarna voeg je de gepureerde blauwe bessen toe in het pannetje en roer dit door. Vervolgens knijp je de gelatine uit en voegt dit al roerend toe aan het steelpan. Ten slotte giet je het mengsel in de gummy beer vormpjes en laat het in de koelkast opstijven.

Steviala Sweet Pink Gummy beertjes

Begin met het weken van de gelatine blaadjes. Vul een schaaltje met water en leg daarna hier de gelatine blaadjes in. Week dit vervolgens voor 5 minuten. Doe vervolgens het water en de Kristal Sweet in een steelpannetje en laat dit smelten. Daarna voeg je de Sweet Pink toe in het pannetje en roer dit door. Vervolgens knijp je de gelatine uit en voegt dit al roerend toe aan het steelpan. Ten slotte giet je het mengsel in de gummy beer vormpjes en laat het in de koelkast opstijven.

Framboos Gummy beertjes

Begin met het weken van de gelatine blaadjes. Vul een schaaltje met water en leg daarna hier de gelatine blaadjes in. Week dit vervolgens voor 5 minuten. Doe vervolgens het water en de Kristal Sweet in een steelpannetje en laat dit smelten. Daarna voeg je de gepureerde frambozen toe in het pannetje en roer dit door. Vervolgens knijp je de gelatine uit en voegt dit al roerend toe aan het steelpan. Ten slotte giet je het mengsel in de gummy beer vormpjes en laat het in de koelkast opstijven.

Liever wat anders snoepen? Wat dacht je van de suikervrije jam-koekjes?

Heb je dit recept gemaakt of een variant ervan? Dan zou ik het zeker leuk vinden als je dit deelt op Social Media door @Steviala te taggen!

2 gedachten over “Recept: Suikervrije gummy beertjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.