Recept: Suikervrije millefeuille met mascarpone

Wie nog nooit eerder van millefeuille heeft gehoord, heeft echt onder een steen geleefd. Dit heerlijk stapeltje lekkers moet je ooit in je leven geproefd hebben! Door het gebruik van bladerdeeg, is dit recept helaas niet koolhydraatarm. Echter door het gebruik van Steviala suikervervangers, kan je wel heerlijk suikervrij genieten! Ik ontving dit plaatje vorige week van een vriend. Hij maakte deze suikervrije millefeuille met een mix van mascarpone én suikervrije banketbakkersroom. Ik heb een makkelijker recept met enkel mascarpone én gezoet met Steviala Kristal Sweet Vanille. Zo krijg je extra geur en smaak van vanille door je recept! De suikervrije millefeuille met mascarpone en framboos is dus echt een aanrader als je zorgeloos suikervrij wilt genieten! Wil je een soortgelijk gebakje maken, maar dan wel koolhydraatarm? Probeer dan de krokante mascarpone taart eens!

Suikervrije millefeuille met-mascarpone en framboos

Ingrediënten voor 1 suikervrije Millefeuille

Topping

Bereidingswijze voor de Millefeuille met mascarpone

Mascarpone vulling

Begin met het maken van de mascarpone vulling. Voeg de mascarpone toe aan een mengkom. Mix daarna de mascarpone romig op. Voeg vervolgens de citroensap, Kristal Sweet Vanille en scheutje slagroom toe aan de mascarpone. Klop het daarna romig en stevig op. Vervolgens snij je de vanillestokje over de lengte door. Schraap daarna de zaadjes met een mespunt eruit. Spatel de zaadjes dan nog door de mascarpone. Schep het beslag voor de suikervrije millefeuille met mascarpone vervolgens in een spuitzak en leg hem een uurtje in de koelkast.

In plaats van mascarpone kan je ook een suikervrije en koolhydraatarme banketbakkersroom als vulling gebruiken. Of je kan de helft van beide doen en mixen!

Bladerdeeg

Na een uurtje ga je verder met het bladerdeeg. Verwarm eerst de oven voor op 170 graden. Vervolgens leg je de bladerdeeg op je werkblad. Rol daarna met behulp van een deegroller, het bladerdeeg uit. Druk vervolgens grote of kleine rondjes uit met een uitsteek ring. Je hebt per taartje 3 rondjes nodig. Leg daarna de rondjes op een stuk bakpapier op de ovenplaat. Vervolgens leg je er nog een stuk bakpapier bovenop en tot slot nog een bakplaat erop. Dit voorkomt dat de rondjes zullen opblazen. Bak vervolgens voor ca 20 a 25 minuten in de oven. Laat de rondjes voor de suikervrije millefeuille met mascarpone daarna buiten de oven afkoelen.

Millefeuille opbouwen

Haal de spuitzak met mascarpone uit de koelkast en knip het topje eraf. Pak vervolgens een dessertbordje en spuit een klein toefje mascarpone in het midden. Leg vervolgens een rondje bladerdeeg erop. Verdeel daarna over het eerste rondje wat toefjes van de mascarpone vulling. Plaats vervolgens daarop framboosjes en leg daarop het tweede rondje. Spuit daarna opnieuw een laagje mascarpone erop en maak af met framboosjes. Vervolgens leg je het laatste rondje erop en maakt ook deze ook af met mascarpone en framboosjes. Tot slot strooi je er nog wat Steviala Frost overheen. Je suikervrije millefeuille met mascarpone en framboos is nu klaar om te serveren!

Heb je de suikervrije millefeuille met mascarpone en framboos gemaakt of een variant ervan? Dan zou ik het zeker leuk vinden als je dit deelt op Social Media door @Steviala te taggen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.