Recept: Suikervrije Rocky Road

Op de wereld bestaan er tientallen toetjes die u zeker eens moet proeven. Op de lijst van heerlijke zoetigheden staat Rocky Road absoluut bovenaan. Dit toetje bestaat namelijk uit melk chocolade en marshmallow. Bovendien kunt u er eenvoudig een geheel eigen draai aan geven. Wist u bijvoorbeeld dat een suikervrije Rocky Road ook heerlijk smaakt?

Recept: Suikervrije Rocky Road

Welke ingrediënten heeft u nodig?

Bereidingswijze suikervrije Rocky Road

Het grote voordeel van deze Rocky Road is dat u vrijwel geen suiker binnenkrijgt. Toch is het toetje door een aantal toevoegingen een heerlijke afsluiter van uw maaltijd. Voor de suikervrije Rocky Road dient u eerst de chocolade te smelten en de koekjes in stukken te breken. De stukjes hoeven niet heel klein te zijn. De chocolade kunt u smelten in een pannetje, maar de magnetron is ook prima. Breek daarnaast de marshmallows in 3 stukken.

Vervolgens dient u de gesmolten chocolade uit het pannetje of de magnetron te halen. Doe de koekjes samen met een eetlepel pistachenootjes en gojibessen erbij. Voor een zoete smaak kunt u eventueel een paar Steviala druppels toevoegen, geheel naar eigen smaak.

Steviala druppels

De Steviala druppels zijn verkrijgbaar in allerlei smaken. Zo klinken ‘Toffee-Caramel’,  ‘kokos’ en ‘kaneel’ absoluut om de watertanden. Ze zijn dan ook een heerlijke toevoeging aan toetjes zoals Rocky Road. De druppels bevatten geen suiker, maar wel Stevioglycosiden, water, natuurlijk aroma, vitamine C en glycerine. De zoetkracht van een Steviala druppel is ongeveer gelijk aan een gram suiker.

Roer de koekjes, pistachenootjes en gojibessen goed door elkaar. De gojibessen zijn een zeer gezonde toevoeging aan de Rocky Road. Dit gezonde fruit bevat namelijk geen suikers. Tenslotte dient u de marshmallows aan het mengsel toe te voegen. Het is absoluut geen probleem dat het mengsel gaat smelten. U dient het namelijk af te dekken met plastic folie en het in de koelkast te zetten. Laat de lekkernij minstens 1 tot 1.5 uur harden.

Tover het uiteindelijk tevoorschijn en trakteer uzelf op suikervrije Rocky Road. Eet smakelijk!

2 gedachten over “Recept: Suikervrije Rocky Road

  • 11 januari 2017 om 10:56
   Permalink

   Hihi Carla, dank je wel! Ik moet de marshmallows dringend terug laten bij produceren met dit heerlijke recept online! Liefs, Melissa

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.