Recept: Suikervrije Victoria Sponge Cake

Er is niets gezelligers dan bij te kletsen met familie en vrienden. Daar horen natuurlijk ook zoete lekkernijen bij. Probeer bijvoorbeeld eens samen de suikervrije Victoria Sponge Cake.  Dit is een nieuwe en gezonde variant (zonder suikers) van de welbekende taart. Met dit recept tovert u binnen de kortste keren een heerlijk luchtige en suikervrije taart op tafel.

Recept - Suikervrije Victoria Sponge Cake

Deze ingrediënten heeft u nodig voor de Victoria Sponge Cake

Voor de suikervrije Victoria Sponge Cake dient u zowel een cake als een vulling te maken. Deze combinatie smaakt heerlijk zoet, maar bevat geen suikers. Daarnaast proeft het suikervrije cake beslag naar een heerlijke biscuit!

Biscuitcake:

Vulling:

  • 200 gram Griekse yoghurt
  • 250 milliliter slagroom
  • 70 gram Steviala Frost
  • 60 gram suikervrije aardbeienjam
  • Aardbeien naar smaak

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 C°.  Neem twee ronde bakvormen van 18 à 24 centimeter en bekleed deze met bakpapier.

Doe de eieren en de Steviala Kristal Sweet in de keukenmachine en mix ze vervolgens op hoge snelheid gedurende 10 tot 15 minuten. De tijd is afhankelijk van de grootte van de eieren. Kijk na 10 minuten even of de mix niet meer vloeibaar is. Is dat wel het geval, mix dan nog enkele minuten langer. Uiteindelijk moet het mengsel lijken op kwark.

Meng daarna het amandelmeel met het bakpoeder en schep de helft van het eimengsel er doorheen. Schep dit luchtig om, en voeg vervolgens de gesmolten boter toe. Meng ook dit tot een luchtig mengsel.  Meng tenslotte het laatste deel van het eimengsel erdoor.

Verdeel het mengsel over de twee bakvormen. Daarna is het tijd om de cake 18 minuten in de oven te plaatsen. Het resultaat ziet er heerlijk uit, maar laat de Victoria Sponge Cake na afloop even buiten de oven afkoelen.

Pak een andere beslagkom en klop hierin de slagroom stijf. Voeg daarna de Griekse yoghurt en de Steviala Frost toe en klop het mengsel opnieuw op.

Smeer op een van de bovenkanten 3 of 4 flinke eetlepels slagroom, een beetje suikervrije aardbeienjam en verse aardbeien voor een lekkere zoete smaak.

Leg de tweede cake nadien bovenop de eerste, en versier het nogmaals met het heerlijke slagroommengsel en verse aardbeien.

Laat de Victoria Sponge Cake minstens een uur in de koelkast staan voordat u hem serveert. Trakteer uw familie en vrienden daarna op deze suikervrije lekkernij.

Eet smakelijk!

Recept: Anne Verhoeve

Foto: Steviala

6 gedachten over “Recept: Suikervrije Victoria Sponge Cake

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.