Stevia kopen

Stevia kopen? Stevia kopen doe je bij Steviala, hier koop je natuurlijk zoete en kwalitatieve stevia zoetstof, een heerlijke suikervervanger zonder bittere nasmaak!

stevia kopen

Als je stevia gaat kopen moet je met veel zaken rekening houden.

Wat is stevia zoetstof eigenlijk?

De zoetstoffen uit de Stevia plant hebben de verzamelnaam steviolglycosiden gekregen, waarvan Stevioside en Rebaudioside A de meest voorkomende zijn. Deze intensieve zoetstoffen zijn 200 tot 300 keer zoeter dan suiker. Bovendien leveren ze bijna geen calorieën aan. Stevioside heeft een bittere nasmaak en is goedkoper in aankoop. Rebaudioside A is het minst aanwezig in het blad, smaakt zoeter, maar is ook duurder in aankoop. Steviala werkt enkel met Rebaudioside A 98%, dat maakt dat stevia kopen op zich duurder lijkt. In vergelijking met vele stevia producten die in de supermarkt verkocht worden betaald u bij Steviala echter minder voor wat u krijgt. Onze Stevia producten zijn voordelig, kwalitatief en zuinig in gebruik.

 

Stevia kopen in de supermarkt

Iedereen kent Canderel of Natrena wel, beide bekende merken in de supermarkt. Natrena ontving in 2013 het Gouden Windei. Ondanks de claims ‘Stevia’ en ‘zoet uit de natuur’ op de verpakking, was er slechts 3% Stevia zoetstof in een bus Natrena Kristalpoeder aanwezig. De rest is opgevuld met maltodextrine, een goedkoop vulmiddel dat bovendien ook koolhydraten bevat. Calorievrij is het Kristalpoeder dus ook niet. Toch rekende Natrena nog 3,79€ voor het product waarin je slechts 1,35 gram Stevia terugvindt volgens Foodwatch.

 

Zoetkracht

Bij Stevia kopen is de zoetkracht en de inhoud van uw Stevia product ook erg belangrijk:

Steviala Kristal Sweet 400 gram bevat geen Maltodextrine: 2 keer zo zoet als suiker – 11,95€ – 1,49€ per 100 gr zoetkracht te vergelijken met suiker

Natrena Kristalpoeder 45 gram bevat Maltodextrine: even zoet dan suiker – 3,79€ – 8,41€ per 100 gr zoetkracht gelijk aan suiker

Canderel Green Stevia bevat eveneens goedkoop vulmiddel Maltodextrine, 94 gram koolhydraten per 100 gram. De pot bevat 40 gram en is 10 keer zoeter dan suiker – 3,79€ – 0,95€ per 100 gr zoetkracht gelijk aan suiker.

 

Etikettering

Bedrijven die steviolglycosiden verkopen mogen niet de naam ‘Stevia’ vermelden op hun verpakking. Let dus op bij Stevia kopen! In de ingrediëntenlijst moet de officiële naam (steviolglycosiden of E960) gebruikt worden. Er mag dus niet gesproken worden van Rebaudioside A (afgekort RA) of Stevia bladextract.

Er is echter een uitzondering bij stevia kopen voor wat betreft Rebaudioside A. Deze vermelding is enkel toegelaten indien het gaat om zuivere Reb. A (> 95% zuiver). Dat wil zeggen dat uw Stevia product met vermelding van Reb. A 95% ongeveer 250 à 300 keer zoeter is dan suiker en bij vermelding van Rebaudioside A 98% is deze zoetstof 470 à 480 keer zoeter dan suiker. Onze Steviala STAR poeder is hier een voorbeeld van.  Steviala Stevia STAR poeder bevat Rebaudioside A 98% en 2% overige steviolglycosiden.

Daarnaast moet de verkoopbenaming van tafelzoetstoffen de vermelding “tafelzoetstof op basis van …” bevatten.  Dit gevolgd door de naam of de namen van de zoetstoffen die voor de samenstelling ervan zijn gebruikt. Bijvoorbeeld: “Tafelzoetstof op basis van erythritol en steviolglycosiden”.

Voor Stevia kopen in Europa zijn voor de gedroogde Stevia blaadjes en de steviolglycosiden twee afzonderlijke dossiers ingediend. De gedroogde blaadjes vallen onder de Novel Food wetgeving. De steviolglycosiden vallen onder de additievenwetgeving en zijn op 12 november 2011 goedgekeurd.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.