Suikervrije millefeuille met banketbakkersroom

Eerder heb ik al verteld dat ik verrast werd met een gebak dat millefeuille heet. Een suikervrije millefeuille wel te verstaan. Een variant op die millefeuille met mascarpone is deze suikervrije millefeuille met banketbakkersroom. Door het gebruik van Steviala suikervervangers, is het 100% suikervrij genieten! 

suikervrije millefeuille met banketbakkersroom

Ingrediënten voor de suikervrije Millefeuille

  • 2 vellen bladerdeeg
  • 3 eidooiers
  • 250 ml slagroom
  • 40 gram Steviala Kristal Sweet Vanille
  • 2 blaadjes gelatine
  • 1 tl vanille extract of 1 vanille stokje
Topping
  • 100 gram frambozen
  • 100 gram blauwe bessen
  • eventueel 1 el Steviala Frost

 

Bereidingswijze voor de Millefeuille met banketbakkersroom vulling

Begin met het maken van de suikervrije en koolhydraatarme banketbakkersroom volgens dit recept van Anne Verhoeve.  Doe de banketbakkersroom vervolgens in een spuitzak en plaats in de frigo.

In plaats van banketbakkersroom kan je ook een suikervrije mascarpone vulling gebruiken. Of je kan de helft van de mascarpone en de helft van de banketbakkersroom doen en mixen maar.

 

Bladerdeeg

Nadien begin je aan het bladerdeeg van deze suikervrije millefeuille met banketbakkersroom. Verwarm eerst de oven voor op 170 graden. Vervolgens leg je de bladerdeeg op je werkblad. Rol daarna met  een deegroller het bladerdeeg uit. Vervolgens snij je 3 gelijkaardige rechthoeken uit. Je hebt per taartje 3 rechthoeken nodig. Je kan er ook eventueel voor kiezen om met een steekring rondjes uit te snijden. Leg nadien de rechthoeken op een stuk bakpapier op de ovenplaat. Vervolgens leg je er nog een stuk bakpapier bovenop en tot slot nog een bakplaat erop. Dit voorkomt dat het bladerdeeg zal opblazen. Bak vervolgens gedurende 20 à 25 minuten in de oven af. Laat de rechthoekjes voor de suikervrije millefeuille met banketbakkersroom daarna buiten de oven afkoelen.

 

Millefeuille

Haal de banketbakkersroom uit de koelkast en knip het topje eraf. Pak vervolgens een bordje en spuit de banketbakkersroom over het eerste bladerdeeg rechthoekje. Versier met framboosjes en blauwe bessen. Leg er vervolgens de tweede rij bladerdeeg erop. Spuit er terug banketbakkersroom op en werk terug af met fruit. Tot slot plaats je het laatste stuk bladerdeeg erop en strooi je er, indien gewenst, nog wat Steviala Frost over. Werk af met nog wat fruit en je suikervrije millefeuille met banketbakkersroom is nu klaar om te serveren!

Heb je de deze suikervrije millefeuille gemaakt of een variant ervan? Dan zou ik het zeker leuk vinden als je dit deelt op Social Media door @Steviala te taggen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.