Koolhydraatarme blauwe bes limoen ijsjes

Deze koolhydraatarme blauwe bes limoen ijsjes zien er niet alleen schattig uit, ze smaken heerlijk! Het zoete van de Steviala grenadine druppels en het zure van de blauwe bes en limoen is een fantastische combinatie. De Griekse yoghurt zorgt dan weer voor een neutrale smaak. 

De vloeibare stevia druppels bosvruchten van Steviala zijn gemaakt van steviolglycosiden (98%), vitamine C, gezuiverd water, natuurlijke aroma's en vegetarische glycerine. De verhouding in gebruik is 1 druppel staat gelijk aan 1 gram suiker. Met slechts een paar druppels zijn deze ijsjes heerlijk zoet. Door het gebruik van suikervervangers kunnen ook mensen die op dieet zijn, een koolhydraatarm levensstijl volgen, kinderen en diabetici volop meegenieten van de verfrissende koolhydraatarme en suikervrije blauwe bes limoen ijsjes. Lekker en gezond voor het hele gezin!

Steviala staat komende zomer vooraan met het maken en schrijven van koolhydraatarme en suikervrije ijsjes. In 2017 werd dit recept voor suikervrije fruit ijsjes al gedeeld. Heerlijk verfrissend!

Ingrediënten

Koolhydraatarme blauwe bes limoen ijsjes

180 gram Griekse yoghurt

20 druppels stevia druppels bosvruchten

Sap van 1 limoen

300 ml water

100 gram (diepvries) blauwe bessen

Benodigdheden

8 ijs vormpjes

Bereidingswijze

Suikervrije blauwe bes limoen ijsjes

Schenk het limoensap, water en de stevia druppels bosvruchten in een mengkom. Roer dit vervolgens goed met elkaar door. Giet daarna de blauwe bessen en het water mengsel in een blender en mix goed door. Schep vervolgens in elk ijsvormpje een eetlepel Griekse yoghurt. Schenk daarna de blauwe bessen mengsel in ieder ijsvormpje en roer dit kort door met een saté prikker. Vries daarna de ijsjes in voor minimaal 4-6 uur, het liefst een nachtje. Daarna zijn de koolhydraatarme blauwe bes limoen ijsjes klaar om op te eten!