Koolhydraatarme brosse koekjes

Al eens koolhydraatarme brosse koekjes gemaakt? Als je uit eten gaat krijg je vaak suikerrijke boterkoekjes of brosse koekjes bij een dessert met ijs. Brosse koekjes hebben een hele fijne en kruimelige structuur.  Deze boter koekjes zijn werkelijk om van te smullen. Bovendien zijn ze ook nog suikervrij! Heerlijk bij een kopje thee of gewoon als suikervrij tussendoortje! Ze zijn het lekkerst op de dag dat je ze hebt gebakken. Mocht je nog wat over hebben dan kun je ze het beste bewaren in bakpapier.

Voor deze koolhydraatarme boterkoekjes heb je niet veel ingrediënten nodig. Je kan ongeveer 16 koekjes maken en 1 koekje bevat +/- 0,8 gram koolhydraten.

Ingrediënten

Koolhydraatarme brosse koekjes

  • 30 gram Steviala amandelmeel
  • 80 gram geraspte kokos
  • 60 gram roomboter
  • 20 ml Steviala Sweet Maple
  • 9 gram bakpoeder
  • 80 gram Steviala Ery-Pure
  • ½ tl vanille extract

Bereidingswijze

Koolhydraatarme brosse koekjes maken

Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng het amandelmeel en de geraspte kokos en meng goed door elkaar. Doe de boter, Steviala Ery-Pure, Steviala Sweet Maple en het vanille extract in een pannetje.

Warm op en blijf roeren tot alles gesmolten is. Laat gedurende 1 minuutje nog even op een laag vuurtje staan, of tot er belletjes ontstaan.

Zet het vuur uit en voeg vervolgens het bakpoeder toe. Je zal zien dat het mengsel nu wit van kleur wordt. Goed roeren en even blijven roeren!

Als je voldoende geroerd hebt bekom je uiteindelijk een gladde massa. Voeg dit al roerend toe aan het amandelmeel en de kokosrasp tot je uiteindelijk een deeg bekomt.

Maak je handen vochtig en rol 16 balletjes van het deeg. Leg de balletjes vervolgens op een bakpapier en bewaar voldoende afstand. Druk ze vervolgens plat.

Bak de brosse koekjes gedurende 10 minuten, tot je ziet dat de randjes bruin worden. Haal de koolhydraatarme brosse koekjes uit de oven en laat volledig afkoelen op het rooster. De koekjes zullen nu bros en hard worden!