Omwille van Covid-19 hebben koeriers het super druk. Hierdoor kan je bestelling wat later geleverd worden.

Koolhydraatarme en suikervrije marshmallows met chocolade

Deze koolhydraatarme en suikervrije marshmallows met chocolade bevatten per stuk ongeveer 1,87 gram koolhydraten. Ik vroeg me af of ik deze marshmallows nu koolhydraatarm of -beperkt moet noemen, want eigenlijk bevatten ze minder koolhydraten omdat niet alle chocolade in het recept gaat. Ik laat de keuze aan jullie!

Ingrediënten

Koolhydraatarme en suikervrije marshmallows met chocolade

  • 32 gram gelatine
  • 2 eiwitten 
  • 85 ml water 
  • 120 gram Steviala Kristal Sweet 
  • 3 druppels vanille essence 
  • 300 gram suikervrije smeltchocolade met stevia zoetstof (56,10 gr KH)

Bereidingswijze

Koolhydraatarme en suikervrije marshmallows met chocolade maken

Laat de gelatineblaadjes 20 minuten weken in een ruime hoeveelheid water. Zet vervolgens de Steviala Kristal Sweet samen met het water op het vuur en laat koken tot het geheel volledig gesmolten is. Laat nadien nog heel eventjes doorkoken en zet van het vuur.

Klop ondertussen de eiwitten met de vanille essence stevig op tot er mooie, stijve pieken ontstaan. Als deze massa goed genoeg is opgeklopt, voeg je beetje bij beetje, al kloppend, heel voorzichtig 1/4 de van het water-Kristal Sweet mengsel toe. Voeg bij het 3/4 de mengsel van water en Steviala Kristal Sweet nu de uitgeknepen gelatineblaadjes toe en voeg dit mengsel vervolgens heel voorzichtig toe aan het eiwit mengsel. Blijf je eiwitmengsel steeds goed opkloppen! 

Blijf net zolang opkloppen tot dit lauw geworden is. Neem 30 bakvormpjes naar keuze of één grote vierkante vorm. Bekleed de onderkant van de bakvorm(pjes) met plastiekfolie en stort de eiwitten hierin uit tot maximum 3 cm hoogte. Dek vervolgens af met nog één laag plastiekfolie en laat tenminste 2 uur opstijven in de ijskast. 

Neem de vorm uit de ijskast, verwijder de plastiek folie en plaats op een plank en snijd eventueel in de gewenste vormpjes. Laat de chocolade smelten en dompel de marshmallows met een satéprikker in de chocolade. Laat even uitlekken en plaats nadien nog 2 uur terug in de koeling tot de chocolade gestold is. 

Tip

Als je niet van gelatine houdt, vervang je dit door agar-agar. Agar-agar poeder heeft 4 keer de sterkte dan de bindkracht van gelatine. 10 blaasjes gelatine zou je kunnen vervangen door 4 gram geconcentreerd poeder.