Koolhydraatarme zachte karamel bonbons

Koolhydraatarme zachte karamel bonbons, wie houdt er nou niet van karamel? Op de website staan al twee heerlijke recepten voor caramel fudge, bijvoorbeeld de koolhydraatarme salted caramel fudge. Echter blijven we experimenteren met nieuwe receptjes. Met dit recept heb je niets meer nodig dan een mengkom, weegschaal en een magnetron. Perfect voor een snel en heerlijk recept. Namelijk de koolhydraatarme zachte karamel bonbons. Deze suikervrije zachte karamel bonbons smelten in je mond en zijn vol van karamel smaak. Gemaakt met Steviala Sweet & Gold, Ery-Bronze en vloeibare stevia druppels toffee-caramel. De koolhydraatarme zachte karamel bonbons zijn suikervrij, glutenvrij én koolhydraatarm. Daardoor zijn ze o.a. geschikt voor een koolhydraatarme levensstijl of mensen met diabetes. Benieuwd? Lees snel verder hoe ook jij ze kunt maken!

Ingrediënten

Koolhydraatarme zachte karamel bonbons

  • 80 gram roomboter
  • 100 ml Steviala Sweet & Gold 
  • 100 gram Steviala Ery-Bronze 
  • 250ml slagroom 
  • 1 tl vanille extract 
  • 20 druppels Steviala stevia druppels toffee-caramel 
  • snufje zout

Benodigheden

  • Bakvorm 15 x 15 cm

Bereidingswijze

Koolhydraatarme zachte karamel bonbons maken

Begin met de boter in blokjes te snijden. Voeg deze daarna toe aan een magnetron bestendige bak. Zet de boter vervolgens in de magnetron en laat smelten. Daarna voeg je de Steviala Sweet & Gold, Ery-Bronze en slagroom toe. Vervolgens zet je de kom drie keer 4 minuten in de magnetron. Tussendoor roer je het goed door, pas op het is erg heet. Daarna voeg je de vanille, zout en stevia druppels toe aan de kom en roert dit goed door.

Zet vervolgens de bakvorm klaar met bakpapier erin, ook langs de zijkanten. Daarna het zachte karamel beslag erin scheppen en in koelkast laten afkoelen. Snijd daarna de koolhydraatarme zachte karamel bonbons in ca 24 blokjes en bewaar ze daarna in de koelkast. Ook zijn ze in de vriezer te bewaren. Dan heb je lekkere kleine zachte karamel ijsjes.