Suikervrije chocolade truffels

Deze suikervrije chocolade truffels met een touch of Toffee-Caramel zijn lekker makkelijk om te maken, je hoeft de oven niet eens te gebruiken! Daarnaast zijn ze ook nog eens koolhydraatarm en ook geschikt voor diabetici. Op deze foto lijken de suikervrije chocolade truffels enorme bollen maar in werkelijkheid zijn ze eerder klein.

Deze suikervrije chocolade truffels hebben nét dat ietsje meer en net die heerlijke touch door de toevoeging van de Steviala Toffee-Caramel druppels.

Ik eet niet steeds koolhydraatarm, de ene dag wel en de andere dag weer wat minder. Ik merk dit ook enorm aan mijn bloedsuikerwaarden, wanneer ik terug normaal koolhydraten ga eten. Maar teveel eiwitten eten, wat vaak voorkomt in een koolhydraatarm dieet, is dan weer te belastend en schadelijk voor mijn nieren. Vandaar probeer ik iedere dag de ideale balans te vinden. En om verleidingen vol toegevoegde suikers zoveel mogelijk te weerstaan maak ik zo nu en dan wat koolhydraatarme lekkernijen voor tussendoor. En deze koolhydraatarme en suikervrije chocolade truffels zijn daar een perfect voorbeeld van.

Ingrediënten

Suikervrije chocolade truffels

  • 100 ml verse slagroom + 3 eetlepeles Steviala Ery-Bronze 
  • 200 gram Steviala dark chocolate melties
  • 2 eetlepels Steviala Ery-Bronze of Steviala Ery-Pure 
  • Pure cacao
  • Steviala Toffee-Caramel druppels naar smaak

Bereidingswijze

Suikervrije chocolade truffels maken

Hak de Steviala dark chocolate melties fijn en doe dit in een grote, schone kom. Verwarm vervolgens de slagroom samen met de 3 el Steviala Ery-Bronze maar zorg ervoor dat de slagroom zeker niet het kookpunt bereikt. Schenk de slagroom dan bij de pure suikervrije chocolade en laat dit gedurende 5 minuten rusten.

Voeg nadien de Steviala Ery-Pure of Ery-Bronze toe en roer dit mengsel goed door. Voeg nu enkele Steviala Toffee-Caramel druppels toe aan het mengsel en zet het mengsel dan 30 minuten in de koelkast. 

Haal het mengsel uit de koelkast en maak er kleine bolletjes van, roer deze bolletjes vervolgens gelijkmatig door de cacao. 

Zorg ervoor dat alle bolletjes een mooi laagje cacao hebben. Bewaar de koolhydraatbeperkte en suikervrije Toffee-caramel chocolade truffels in de koelkast. Of je eet ze net als ik meteen op. Smakelijk!

Voedingswaarden (1/15)

  • Kcal: 76
  • Khd: 0.9 
  • Ei: 0.9
  • Vet: 6.5