Tips om tijdens de feestdagen gezond en slank te blijven

Inmiddels tellen we af tot de gezelligste dagen van het jaar. Het is volop genieten geblazen dankzij de mooie lichtjes, liedjes en heerlijke hapjes. Het is bijna niet te voorkomen dat u een aantal kilo’s aankomt. Of toch wel? Er zijn namelijk een aantal manieren waarmee u kunt voorkomen dat tijdens de feestdagen de pondjes er aan vliegen. Met deze handige tips moet het lukken om na de feestdagen gezond en slank te blijven.

Tips om tijdens de feestdagen gezond en slank te blijven

Tip 1 – Maak een flinke wandeling na het eten

De kerstdagen zijn letterlijk en figuurlijk smullen geblazen. Met familie en/of vrienden geniet u hopelijk van een heerlijke traditionele kerstmaaltijd zoals een gevulde kalkoen, ossenhaas of konijn. Een lekker wijntje of frisdrank hoort er natuurlijk ook bij. Bijna alle producten en ingrediënten bevatten een flink aantal suikers. Vooral tijdens de feestdagen vliegen de calorieën u om de oren. Gelukkig doet een flinke wandeling na het eten vaak wonderen. Alleen al met een wandeling van slechts 30 minuten verbrandt u tussen de 130 en 150 kcal, afhankelijk van uw leeftijd en geslacht.

Tip 2 – Vervang suikerrijke producten

Een andere manier om te zorgen dat u gezond en slank het nieuwe jaar begint is het vervangen van suikerrijke producten. De populariteit van suikervervangers zoals Stevia is de afgelopen jaren dan ook niet voor niets toegenomen. Mensen voelen zich een stuk fitter nadat ze gestopt zijn met het innemen van ongezonde suikers.  In het assortiment van onze webwinkel vindt u diverse Stevia producten, waaronder zoetstoffen en heerlijke snoep en chocola.

Tip 3 – Kies voor Stevia zoetstoffen

Natuurlijk moet u tijdens de feestdagen vooral genieten. Het kan echter geen kwaad om een beetje balans te houden. Zo kunt u ook prima lekkere kerstkoekjes bakken met een Stevia zoetstof zoals Steviala Kristal Sweet XTRA. Het bevat namelijk geen kunstmatige zoetstoffen en weinig calorieën. Na het eten van de koekjes kunt u dan ook met een gerust hart op de weegschaal gaan staan.

Tip 4 – Geniet van suikervrije chocolade

Chocolade is een lekkernij waar we allemaal van genieten. Het is dan ook erg moeilijk om van mooie chocolade kerstfiguurtjes af te blijven. Gelukkig is dat met de suikervrije Stevia chocolade absoluut geen probleem meer. Het bevat namelijk alleen natuurlijke suikers. Bovendien heeft u de keuze uit een aantal heerlijke smaken. Het is nog best lastig om te kiezen tussen melkchocolade, pure chocolade of melkchocolade praliné!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.