Waarom is Stevia duurder dan suiker?

Stevia is een gezonde suikervervanger. Het is een Zuid-Amerikaanse plant die onder andere veel antioxidanten bevat. Dit verkleint de kans op kanker en hart- en vaatziekten. Ook verhoogt Stevia in vergelijking met gewone suiker niet de bloedsuikerspiegel. Aan de andere kant hangt er aan al deze voordelen wel een prijskaartje. Waarom is Stevia duurder dan suiker?

Waarom is Stevia duurder dan suiker?

Meer suikervervangers in de keuken

In de keuken zijn steeds vaker suikervervangers zoals honing, kokosbloesemsuiker en Stevia zoetstof terug te vinden. Deze ontwikkeling hangt samen met de toenemende vraag naar gezonde producten en ingrediënten. In onze webwinkel kunt u terecht voor uitstekende suikervervangers, zoals Steviala Frost. Wij willen u graag de hoogste kwaliteit Stevia aanbieden. Zodoende wordt alleen het beste en zoetste onderdeel van het Stevia blad gebruikt, namelijk ‘Rebausioside A 98%’.  Dit zoetmiddel, gewonnen uit het blad van de Stevia plant, staat ook wel bekend als stevioglycosiden.

Geen Maltodextrine

Tijdens het productieproces worden middelen zoals Maltodextrine vermeden. Dit witte en goedkope poeder is in veel producten te vinden omdat het minder calorieën bevat dan suiker. Helaas kan het een negatieve invloed hebben op uw gezondheid. Zo veroorzaakt het bij sommige personen vervelende bijwerkingen zoals overgewicht en allergieën. Wij willen u juist een gezond alternatief bieden voor suiker. Daarom verkopen wij geen grote pot Stevia met een opvulling van Maltodextrine voor minder dan 10 euro. In plaats daarvan bevat ons assortiment bijvoorbeeld een pouch Steviala voor € 10,95. De prijs hiervan ligt inderdaad hoger, maar aan de andere kant kiest u daarmee wel voor een zeer gezond alternatief voor suiker of “stevia zoetstof” aangelengd met Maltodextrine.

Zoetstoffen aanschaffen in de winkel

Stelt u zich voor dat u in de winkel staat en een pot ‘Canderel Stevia’ van 40 gram ziet te staan. Als opvulmiddel is Maltodextrine gebruikt. Door de prijs van slechts € 3,20 overweegt u om dit middel te kopen. Vergeet echter niet dat de Canderel pot veel voller lijkt door de toevoeging van Maltodextrine. In plaats van 40 gram lijkt de pot wel 400 gram te bevatten. Steviala is duurder dan supermarkt-zoetstoffen omdat u in tegenstelling tot bij de supermarkt precies weet wat u kunt verwachten.

Verwarrende prijzen

Dankzij de toenemende kennis over zoetstoffen besluiten steeds meer mensen om voor het duurdere maar gezonde alternatief Stevia te kiezen. Toch wordt er vaak alleen naar de prijs van een aankoop gekeken. Zo bestaan er ook zoetstoffen die worden aangeboden die minder of even zoet zijn dan suiker (erythritol) en webshops durven dat aanbieden aan een super goedkope prijs van 5,95€ met de benaming “stevia”voor 250 gr.  Een pouch Steviala met 400 gram zoetstof op basis van stevioglycosiden is 2 keer zoeter.

Ik maak even een kleine berekening:  Steviala Kristal Sweet kost 10,95€ voor 400 gram en is 2 keer zo zoet (is dus gelijk aan 800 gram suiker), dus in totaal betaald u 1,37€ voor 100 gram zoetkracht.

Een goedkopere pouch van 250 gram online die even zoet is als suiker en die 5,95€ kost u echter 2,38€ voor 100 gram zoetkracht.

Conclusie:  Een grote ‘supermarktpot’ met stevia zoetstof (aangevuld met maltodextrine) of een goedkopere pouch online waarvan de zoetkracht minder zoet is kost u bijna dubbel zoveel!  De supermarkt pot of de 250 gram pouch online is in aanschaf goedkoper, maar de zoetkracht is een stuk minder, waardoor u alsnog duurder uit bent. Let daar dus op als u “stevia” koopt.

Wat zou u doen als klant? Weinig uitgeven voor een grote supermarktpot of een groot ogende “stevia pouch” met een lage zoetkracht, of wat meer uitgeven voor een grotere pouch met een hogere zoetkracht, waar u dus veel langer mee kunt doen?

Juist! 😉

Nu we groter groeien zijn we bijna op het punt dat we onze prijzen van de zoetstoffen kunnen verlagen. Het amandelmeel en kokosmeel in onze webwinkel zijn al super voordelig als je kijkt naar het aantal koolhydraten per 100 gram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.