Free shipping in Belgium and the Netherlands from 60€, for other countries, change language on the right.

Verschil Steviala Kristal Sweet en Ery-Pure

Verschil tussen Steviala Kristal Sweet en Ery-Pure, weet jij het?

Wat is het verschil tussen Steviala Kristal Sweet en Ery-Pure? Deze vraag krijg ik meer en meer dus leek het mij tijd om er nog eens een blog aan te wijden.

Steviala Kristal Sweet

Steviala Kristal Sweet is een suikervervanger op basis van steviolglycosiden, beter bekend als zoetstof uit Stevia in combinatie met Erythritol. Kristal Sweet van Steviala is twee keer zoeter dan suiker. Doordat pure zoetstof uit Stevia poeder minder handig zijn om te bakken vanwege de grote zoetkracht, voegt Steviala er Erythritol aan toe. Steviala Erythritol is ook een natuurlijke zoetstof, bekend als suikeralcohol of polyool. Erythritol komt in kleine hoeveelheden voor in sommige fruitsoorten, gefermenteerde producten zoals wijn, kaas of paddenstoelen. De Erythritol van Steviala is van Europese afkomst. Erythritol wordt namelijk vaak ook in China geproduceerd.

Steviala Ery-Pure

Steviala Ery-Pure is een suikervervanger op basis van 100% pure Erythritol van Europese afkomst. Ery-Pure bevat dus geen steviolglycosiden of zoetstof uit Stevia. Steviala Ery-Pure komt van nature in kleine hoeveelheden voor in paddenstoelen, sommige fruitsoorten zoals meloenen en gefermenteerde producten zoals wijn en kaas. Daarnaast is het grote verschil met Steviala Kristal Sweet ook dat Ery-Pure 30% minder zoet is tegenover suiker.

Ken jij nu het verschil Steviala Kristal Sweet en Ery-Pure?