Recept: Suikervrije en koolhydraatarme Wagon Wheels

Wagon Wheels is een lekkernij waar onder andere mensen uit Australië, Ierland, Canada en de Dominicaanse Republiek echt verzot op zijn. Wagon Wheels bestaan uit een laagje koek, jam en marshmallow. U kunt er met amandelmeel en Ery-Bronze van Steviala prima een gezonde lekkernij van maken. Zelfs de jam en de marshmallows zijn suikervrij! Deze marshmallows zijn onder andere te bestellen in de webshop Afvallen met Bregje.  Uit deze suikervrije lekkernijen haal je ongeveer 16 stuks met +/- 5 gram KH per stuk.

Koolhydraatarme Wagon Wheels

Ingrediënten Wagon Wheels

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175°C. Pak een kom en klop hier 93 gram boter met de Ery-Bronze luchtig in op. Voeg daarna het amandelmeel, kokosmeel en bakpoeder toe aan het botermengsel. Klop de ingrediënten goed door elkaar tot er een homogeen mengsel is ontstaan. Verdeel het mengsel vervolgens over een vierkante cakevorm van ongeveer 20 bij 20 centimeter.

Plaats de cake 30 minuten in de oven. Kijk na 20 minuten even of de bovenkant niet te bruin is. Is dit het geval? Leg er dan aluminiumfolie overheen, zodat het niet nog bruiner wordt. Haal de Wagon Wheels na een halfuurtje uit de oven. Laat het even goed afkoelen en smeer er vervolgens een laagje jam op. Leg daarna de marshmallows op het laagje jam. U kunt de marshmallows het beste even doorknippen of door de helft snijden.

Zet de cake nog even 5 minuten terug in de oven zodat de marshmallows kunnen smelten. Pak ondertussen een pannetje en smelt hierin de chocolade met 25 gram boter. Haal de cake uit de oven en giet de chocolade eroverheen voor een extra lekker laagje.

Serveer de Wagon Wheels niet meteen maar dek het 30 tot 60 minuten af met huishoudfolie of aluminiumfolie. Plaats het in de vriezer en daarna minstens 2 uur in de koelkast. Dit zorgt ervoor dat het goed kan afkoelen.

Deze overheerlijke cake is het wachten meer dan waard. Na ongeveer twee uur kun je de suikervrije en koolhydraatarme Wagon Wheels in stukken snijden en serveren aan je familie en vrienden. Of geniet lekker zelf van deze heerlijke traktatie.

Eet smakelijk!

 

Recept: Anne Verhoeve

2 gedachten over “Recept: Suikervrije en koolhydraatarme Wagon Wheels

  • 30 mei 2017 om 12:33
   Permalink

   Hi Nicole,

   De vetzuursamenstelling van kokosolie is helemaal anders dan die van boter.
   Je kan het proberen maar ik weet niet of je het hetzelfde resultaat zal bekomen.

   Groetjes Melissa

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *