Omwille van Covid-19, kan de bezorging van je pakket langer duren.

Koolhydraatbeperkte chocolade cake

Een snel en makkelijk recept voor chocolade cake? Dan is dit recept voor een koolhydraatbeperkte chocolade cake echt wat voor jou! Je hebt namelijk maar 5 ingrediënten nodig om deze heerlijke, simpele en koolhydraatbeperkte chocolade cake te maken! Ik denk dat iedereen deze chocolade cake kan maken! Al nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder hoe ook jij deze chocolade cake kunt maken!

Wil je liever een ander soort chocolade cake of taart maken? Dan is misschien de chocolade taart uit de Airfryer wel iets voor jou! Of je kunt kiezen voor de koolhydraatarme chocoladetaart met aardbeien! Via de zoekfunctie kun je heerlijke suikervrije en koolhydraatbewuste recepten vinden! Gebruik bijvoorbeeld in de zoekfunctie de woorden “chocolade” en/of “taart”. Veel bakplezier!

Ingrediënten

Koolhydraatbeperkte chocolade cake

  • 200 gram roomboter
  • 5 eieren 
  • 200 gram suikervrije pure chocolade
  • 75 gram Steviala Kristal Sweet 
  • 200 gram Steviala koolhydraatarm amandelmeel 
  • snufje zout

Benodigdheden

  • springvorm 20 cm

Bereidingswijze

Koolhydraatbeperkte chocolade cake maken

Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 graden hete lucht. Vervolgens splits je de eieren. Klop daarna de eiwitten stijf op samen met 25 gram Kristal Sweet. Vervolgens smelt je de boter samen met de chocolade in een steelpannetje. Ondertussen mix je het eigeel, amandelmeel en zout goed met elkaar door. Als de chocolade is gesmolten zet je het vuur uit en giet dit bij het eigeel mengsel. Mix het geheel vervolgens goed door elkaar. Daarna spatel je de eiwitten er doorheen tot er een homogeen luchtig mengsel ontstaat. Schep daarna het beslag in een ronde (siliconen) bakvorm van minimaal 20 cm. Bak de koolhydraatbeperkte chocolade cake voor 45 minuten in de oven.

Laat de cake afkoelen voordat je hem serveert met een beetje yoghurt zoals op de foto. Echter kun je natuurlijk ook genieten van een warm stukje koolhydraatbeperkte chocolade cake! Maak het af door er nog een beetje Steviala Frost overheen te strooien!