Free shipping in Belgium and the Netherlands from 60€, for other countries, change language on the right.

Diabetes en toch lekker snoepen dankzij zoetstof uit Stevia

Zoetstof uit Stevia, een uitstekend alternatief voor suiker

Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van deze zoetstof. Ik heb zelf diabetes. Toen ik einde 2011 een reportage zag over deze zoetstof was mijn aandacht direct gewekt. Ik wou hier meer over weten. En dat was het begin van Steviala.

Glycemische index

Bijna ieder mens heeft wel eens zin in een zoetigheid. Personen met suikerziekte zoals mij kunnen echter niet zomaar snoepen. Omdat mijn lichaam de bloedsuikerspiegel niet goed regelt moet ik als diabetes patiënt namelijk zeer goed op mijn eetpatroon letten. Ik moet dus letten op de zogeheten ‘glycemische index’ van producten. Dit wil zeggen in hoeverre een voedingsmiddel invloed heeft op de bloedsuikerspiegel. Onder andere frisdrank, snoep en andere suikerrijke producten hebben grote invloed op mijn bloedsuiker spiegel.

Zoetstof uit Stevia en diabetes

In frisdrank en snoep zit vaak veel suiker. Door het innemen van teveel suiker stijgt mijn bloedsuikerspiegel enorm. Dit heeft bij mij een negatieve invloed gehad op mijn gezondheid. Als je te lang te veel suiker in je bloed hebt zitten kan je een bloed gaan verzuren. Dat heb ik meegemaakt. Gelukkig kan ik nu ondanks mijn diabetes dankzij zoetstof uit Stevia terug lekker genieten van zoet. Dit is namelijk een zoetstof van natuurlijke oorsprong. Bovendien bevat het totaal geen calorieën of suikers. Zodoende vormt deze zoetstof een veilige suikervervanger voor mijn diabetes. Wel moet je rekening houden met de ADI van 4 mg per kilo per dag. En dat gaat dan over pure Steviolglycosiden uit Stevia, poeder bijvoorbeeld.. Ondertussen zijn er al veel producten met deze suikervervanger beschikbaar. Onder andere snoep, chocola en zelfs frisdrank zijn verkrijgbaar met zoetstof uit Stevia als suikervervanger.

Zoetstof om mee te koken en te bakken

Deze zoetstof is een echte uitkomst voor mij. Ik kan naar hartenlust koken en bakken. Denk maar aan deze overheerlijke koolhydraatarme vanille aardbei cupcakes. Of gebruik wat zoetstof uit Stevia in een kop thee of koffie. Ook een toetje smaakt dankzij deze suikervervanger net even wat lekkerder. Wel raden wij aan om niet teveel pure zoetstof uit Stevia te gebruiken. Het is namelijk afkomstig van een speciale Zuid-Amerikaanse plant en is 300 tot 400 keer sterker dan gewone suiker. Een klein beetje Steviala poeder is al genoeg voor een lekker zoete smaak.