Stevia zoetstof kopen duurder dan suiker?

Stevia zoetstof kopen, dat is een suikervervanger van natuurlijke oorsprong. Het is een Zuid-Amerikaanse plant die onder andere veel antioxidanten bevat. Dit verkleint de kans op kanker en hart- en vaatziekten. Ook verhoogt Stevia in vergelijking met gewone suiker niet de bloedsuikerspiegel. Aan de andere kant hangt er aan al deze voordelen wel een prijskaartje. Is Stevia zoetstof kopen duurder dan suiker?

Stevia zoetstof kopen uit de supermarkt

Vaak denken mensen dat een pot stevia zoetstof (STEVIA staat vaak in grote letters op zo'n pot) uit de supermarkt, goedkoper is dan als je bij Steviala zou kopen. Ten eerste zou zo'n pot geeneens zo genoemd mogen worden wat mij betreft want deze potten bevatten vaak Maltodextrine, een koolhydraat, als hoofd bestanddeel! En ten tweede kan ik jullie vertellen dat Steviala goedkoper is. Mensen zien enkel naar de inhoud van zo'n glazen pot die ongeveer 40 gram bevat. Die 40 gram lijkt in massa op onze 400 gram Steviala Kristal Sweet. 

Hoe komt dit? Doordat in deze supermarkt potten het hoofd ingrediënt Maltodextrine is, een koolhydraat gemaakt uit zetmeel dat in massa erg groot is. Als je zo'n pot opendoet zie je een fijn poeder dat direct vervliegt, weet niet anders hoe dit te omschrijven. Bovendien is de zoetkracht van zo'n supermarkt pot gelijk aan suiker. Mensen betalen dus eigenlijk rond de 3 euro denk ik voor 40 gram suikervervanger Maltodextrine met koolhydraten en de zoetkracht van suiker. 

Bij Steviala betaal je 12,95€ voor 800 gram zoetkracht en zelfs bij onze pure stevia poeders ben je ook goedkoper! Do the math!

Meer suikervervangers in de keuken

In de keuken zijn steeds vaker suikervervangers zoals honing, kokosbloesemsuiker en Stevia zoetstof terug te vinden. Deze ontwikkeling hangt samen met de toenemende vraag naar gezonde producten en ingrediënten. In onze webshop kunt u terecht voor uitstekende suikervervangers, zoals Steviala Kristal Sweet (XTRA). Wij willen u graag de hoogste kwaliteit Stevia aanbieden. Zodoende wordt alleen het beste en zoetste onderdeel van het Stevia blad gebruikt, namelijk ‘Rebaudioside A 98%’.  Dit zoetmiddel, gewonnen uit het blad van de Stevia plant, staat ook wel bekend als steviolglycosiden. En is stevia zoetstof nu duurder dan suiker? Neen! Als u pure steviolglycosiden aanschaft niet, want deze zoetstof is maar liefst 470 à 480 keer zoeter dan suiker!

Geen Maltodextrine

Tijdens het productieproces worden middelen zoals Maltodextrine bij Steviala vermeden. Dit witte en goedkope poeder is in veel producten te vinden omdat het goedkoper is dan steviolglycosiden. Maltodextrine bevat minder calorieën dan suiker maar nog wel steeds koolhydraten. Helaas kan het een negatieve invloed hebben op uw gezondheid. Zo veroorzaakt het bij sommige personen vervelende bijwerkingen zoals overgewicht en allergieën. Wij willen u juist een gezond alternatief bieden voor suiker. Daarom verkopen wij geen grote pot Stevia met een opvulling van Maltodextrine dat slechts weinig inhoud en zoetkracht bevat. In plaats daarvan bevat ons assortiment bijvoorbeeld een pouch Steviala Kristal Sweet voor 12,95€. De prijs hiervan lijkt inderdaad hoger maar dat is het niet. Lees ons artikel stevia kopen bij steviala voor meer info. Aan de andere kant kiest u bij Steviala ook nog eens voor een zeer gezond alternatief voor suiker of "stevia zoetstof" en geen Maltodextrine. 

Zoetstoffen aanschaffen in de winkel

Stelt u zich voor dat u in de winkel staat en een pot  'Stevia’ van 40 gram ziet te staan. Als opvulmiddel is Maltodextrine gebruikt. Door de prijs van slechts 3,20€ overweegt u om dit middel te kopen. Vergeet echter niet dat de "stevia zoetstof" pot veel voller lijkt door de toevoeging van Maltodextrine. In plaats van 40 gram lijkt de pot wel 400 gram te bevatten. Steviala is goedkoper dan de meeste supermarkt zoetstoffen. Bovendien weet u in tegenstelling tot bij de supermarkt precies wat u kunt verwachten. Blijf goed uitkijken bij stevia zoetstof kopen!

Verwarrende prijzen bij stevia zoetstof kopen

Dankzij de toenemende kennis over zoetstoffen besluiten steeds meer mensen om voor het soms iets duurdere maar gezondere alternatief Stevia zoetstof kopen te kiezen. Toch wordt er vaak alleen naar de prijs van een aankoop gekeken.

Conclusie

De supermarkt pot is in aanschaf goedkoper, maar de zoetkracht én de inhoud is een stuk minder, waardoor u alsnog duurder uit bent. Let daar dus op als u "stevia" koopt.

Wat zou u doen als klant? Weinig uitgeven voor een grote supermarkt pot waarvan de inhoud van 40 gram evenveel lijkt als de 400 gram Steviala Kristal Sweet? Juist! Kijk dus goed uit bij Stevia zoetstof kopen!