Shipping all over EUROPE! Free shipping Belgium and Netherlands from 60€, Germany from 50€, Italy and France from 70€ and Spain from 100€. 

Suikervrije koolhydraatarme pepernoten bakken

Suikervrije koolhydraatarme pepernoten bakken

Suikervrije koolhydraatarme pepernoten bakken

Super easy
Preparation time: 10 min.
Baking time: 25 min.
45 pepernoten

De feestdagen en pepernoten zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zo strooien de Pieten al ver voor 5 december met pepernoten in het rond. Wel bevat deze lekkernij aardig wat suiker. Gelukkig kunt u tegenwoordig ook suikervrije en koolhydraatarme pepernoten bereiden. Door het ontbreken van koolhydraten is deze heerlijke traktatie ook uiterst geschikt voor mensen die op hun voeding moeten letten in verband met bijvoorbeeld diabetes.

Suikervrije pepernoten: een echte traktatie

Met het bakken van koolhydraatarme pepernoten bent u prima een middagje zoet. Bovendien zijn het heerlijke producten om met elkaar te maken. Geniet bijvoorbeeld van een middagje pepernoten bakken samen met uw kinderen. Na afloop smaken ze nóg lekkerder dan wanneer u ze in de winkel koopt. Ook suikervrije pepernoten zijn een echte traktatie. Gelukkig komt u er dankzij het ontbreken van koolhydraten totaal niet van aan.

Deze versgebakken suikervrije pepernoten verspreiden een heerlijke geur. Het is dan ook ontzettend leuk om zelf pepernoten te bakken, bijvoorbeeld samen met de kinderen. Voor ongeveer 35 tot 45 pepernoten heeft u onderstaande ingrediënten nodig.

Wat is Steviala Ery-Bronze?

Steviala Ery-Bronze is een bruine suikervervanger die geen koolhydraten bevat. Daardoor kunnen ook mensen met diabetes er prima pepernoten mee bakken. Ery-Bronze wordt onder andere gemaakt op basis van natuurlijke bruine erythritol, ook wel ‘suikeralcohol’ genoemd. Groot voordeel van erythritol is dat het zeer weinig effect heeft op de bloedsuikerspiegel. Dit komt door het feit dat de zoetstof voornamelijk in de dikke darm terecht komt. Door een speciaal kristalproces heeft het eindproduct bijna dezelfde structuur als kristalsuiker. Wel is de zoetkracht ongeveer 30 procent minder dan die van gewone suiker.

Ingredients

Suikervrije koolhydraatarme pepernoten

 • 125 gram Steviala amandelmeel 
 • 50 gram roomboter 
 • 35 gram Steviala Ery-Bronze 
 • 1 volle eetlepel koek- en speculaaskruiden 
 • 1 eetlepel amandelmelk 
 • 1 eiwit

Baking supplies

 • oven
 • bakplaat met bakpapier
 • mengkom

Preparation

Suikervrije koolhydraatarme pepernoten bakken

Verwarm voordat u de pepernoten gaat bakken de oven voor op 160 graden en plaats wat bakpapier op het rooster. Smelt vervolgens de roomboter voor de helft op een laag vuurtje en zet even opzij. Pak dan een kom waarin u alle droge ingrediënten bij elkaar doet. Voeg de boter vervolgens toe bij de ingrediënten in de kom. Voeg dan de 1 eetlepel melk toe. Als laatste voeg je het eiwit toe en meng je goed door. 

Als het goed is heeft u nu het beslag in handen. Dit beslag moet smeuïg zijn. Maak er vervolgens kleine en platte bolletjes van en druk een beetje aan. Daardoor begint het echt te lijken op pepernoten. Plaats de suikervrije pepernoten op een bakplaat met bakpapier en vervolgens 15 minuten in de oven. Werp regelmatig even een blik in de oven, om te controleren of de pepernoten er goed uitzien want ze branden snel aan. Voel of ze al een een beetje hard aanvoelen. Zet de oven dan uit of wat zachter naar ongeveer 130 °C en laat ze nog ongeveer 5 à 10 minuten drogen. Blijf zeker bij de pepernoten en zie dat ze niet verbranden. Ze mogen nu niet meer bakken maar moeten drogen. Laat de pepernoten vervolgens minstens 2 uur afkoelen. Dan pas worden ze knapperig.

Tips

 • Zet het beslag maximum een half uur in de ijskast om er zeker van te zijn dat het niet te warm is. Als het te warm is zal de boter te snel gaan smelten en zullen je pepernoten inzakken. De smaak is er echter niet minder lekker om!

Nutritional values per portion

 • Calorieën: 23
 • Carbohydrates: 0.2
 • Fats: 2.2
 • Proteins: 0.6

What others say

 • Heerlijk voor elke gelegenheid

  Written by Annemarije on 13-06-2022
  Dit recept maak je niet alleen tijdens Sinterklaas, mega lekker voor op tafel
 • Geweldig

  Written by Fatima on 6-01-2022
  Meerder malen gemaakt.. niet alleen sinterklaas maar verder dagen maak ik weleens. Want we zijn dol op dit als gewoon koekjes..