Free shipping Belgium and Netherlands from 60€, Italy, France from 80€, Germany from 70€ and Spain from 100€,

Koolhydraatarme en suikervrije citroenmousse

Koolhydraatarme en suikervrije citroenmousse

Koolhydraatarme en suikervrije citroenmousse

Super easy
Preparation time: 10 min.
Refrigerator: 1 h.
4 glaasjes

Bij warme temperaturen is een toetje natuurlijk heerlijk verfrissend. Maar ook in de koude wintermaanden heeft u na het eten van een warme maaltijd soms zin in iets zoets. Misschien laat u het toetje soms staan omdat er veel suikers in zijn verwerkt. Gelukkig is dat met deze heerlijke koolhydraatarme en suikervrije citroenmousse niet meer nodig. Bovendien is het een heerlijk recept dat u niet eens hoeft te bakken. Het is dan ook lekker, gezond en gemakkelijk tegelijkertijd.

Suikervrije recepten 

Suikervrije recepten zijn op dit moment ontzettend populair. Eindelijk is er een manier om gezond te genieten van zoetigheden. Voor mensen die op hun voeding moeten letten vanwege bijvoorbeeld diabetes is het bovendien erg fijn dat hun bloedsuikerspiegel niet stijgt na het innemen van suikervervangers. Zij en liefhebbers van gezond eten zullen ongetwijfeld genieten van deze citroenmousse. Het frisse toetje bevat namelijk helemaal geen suiker en weinig koolhydraten.

Ingredients

Koolhydraatarme en suikervrije citroenmousse

 • 1 citroen (citroensap en schil)
 • 250 ml slagroom in een pakje 
 • 120 gram roomkaas
 • 10 Steviala vloeibare stevia druppels bourbon-vanille
 • 25 gram pure Erythritol

Baking supplies

 • mengkom
 • elektrische handmixer
 • citroenrasp

Preparation

Koolhydraatarme en suikervrije citroenmousse

Voor het bereiden van deze suikervrije citroenmousse dient u eerst de slagroom koud te kloppen in een kom. Zet deze apart, en pak vervolgens de citroen erbij. Rasp de schil en knijp het sap eruit. Voeg vervolgens met uitzondering van de slagroom alle andere ingrediënten samen in een kom. Mix alles goed door elkaar, en voeg dan pas de slagroom toe. Roer het geheel voorzichtig tot een mooie en zachte mousse.

Het maken van de citroenmousse kost weinig tijd en moeite. Binnen korte tijd maakt u een heerlijk toetje. Serveer het bij voorkeur in een paar mooie glaasjes aan familie en vrienden. Eventueel zou u de citroenmousse ook even in de koelkast kunnen zetten om het nog frisser te maken. Fruitsoorten zoals frambozen of bramen maken de mousse helemaal af. Of strooi er voor een tropisch tintje wat kokosschaafsel overheen. 

Erythritol en vanille druppels 

Deze koolhydraatarme citroenmousse is niet compleet zonder Erythritol en vloeibare stevia druppels bourbon-vanille. Erythritol is een natuurlijke suikervervanger die totaal geen invloed heeft op de bloedsuikerspiegel. Zodoende wordt het veel gebruikt door diabetici die toch willen genieten van zoetigheden. Bovendien tast Erythritol het gebit niet aan. Wel zo fijn wanneer u de citroenmousse bijvoorbeeld laat proeven door uw kinderen. Steviala vanille druppels zijn een uitstekende toevoeging aan de citroenmousse. Ook deze zijn suikervrij, maar bevatten desondanks een heerlijk zoete en frisse smaak. 

Nutritional values per portion

 • Calorieën: 290
 • Carbohydrates: 4
 • Fats: 29.2
 • Proteins: 2.7

What others say

 • Fantastisch

  Written by Michelle on 7-05-2023
  HEERLIJK! Niet te zoet en niet te zuur van beide precies genoeg!
  Niet twijfelen gewoon doen! Heerlijk!