Shipping all over EUROPE! Free shipping Belgium and Netherlands from 60€, Germany from 50€, Italy and France from 70€ and Spain from 100€. 

Suikervrije nougatine

Suikervrije nougatine

Suikervrije nougatine

Easy
Preparation time: 10 min.
Baking time: 10 min.
1

Iedereen kent het wel, het laagje nougatine langs een slagroomtaart. Maar wat is nougatine nou precies? Nougatine is niets anders dan gekarameliseerde hazelnoten. Je hebt er maar 2 ingrediënten voor nodig, namelijk suiker en hazelnoten. Dit recept is gebaseerd op een suikervrije variant. Door het gebruik van Steviala Kristal Sweet, maak je suikervrije nougatine. Wist je dat je de suikervrije nougatine ook door bijvoorbeeld yoghurt, snoepjes, ijs, vulling van taart of zelfs brood kunt doen? Met dit recept kun je veel verschillende kanten op. Benieuwd naar een recept waar je de nougatine voor kunt gebruiken? Wat dacht je van suikervrije gekarameliseerde noten? Of liever een heerlijke suikervrije en koolhydraatarme hazelnootschuimtaart

Ingredients

Suikervrije nougatine

Baking supplies

 • bakplaat met bakpapier
 • steelpannetje
 • spatel
 • hakmolen of groot mes

Preparation

Begin met het voorverwarmen van de oven op 150 graden. Bekleed vervolgens een bakplaat met bakpapier. Verdeel daarna de hazelnoten op het bakpapier. Zet dit vervolgens voor 10 minuten in de oven. Daarna laat je de hazelnoten afkoelen buiten de oven. Vervolgens doe je het water en de Steviala Kristal Sweet in een steelpannetje. Laat de Kristal Sweet met het water voor ongeveer 5 minuten op een middelhoog vuurtje borrelen. Voeg er dan de nougatine druppels aan toe en roer vervolgens goed door. Daarna zet je het vuur uit en meng je de hazelnoten door je suiker mengsel. Giet vervolgens terug op het bakpapier en laat volledig afkoelen. Daarna bedenk je of je grof gehakte of fijngehakte suikervrije Nougatine wilt hebben.

Fijn gehakte suikervrije nougatine

Doe de hazelnoten in de keukenmachine met een hakmes. Maal de hazelnoten fijn in de keukenmachine. 

Grof gehakte suikervrije nougatine

Verdeel de hazelnoten op een snijplank. Hak de hazelnoten daarna met een mes tot de gewenste grootte. Bewaar daarna afgesloten op een koele plaats buiten de koelkast. Je kunt de nougatine een lange tijd bewaren.

De genoemde macro's zijn voor het gehele recept.

Nutritional values per portion

 • Calorieën: 975
 • Carbohydrates: 9
 • Fats: 95.2
 • Proteins: 21.1
This recipe was written by: Anne Fun and Healthy Food

What others say

 • Geweldig

  Written by Fatima on 6-01-2022
  Eindelijk goed en lekker suikervrije nougatine.


  Ben blij dat ik site van steviala ontdek en veel goed recepten met steviala produchten ???

  Zie site van steviala recepten

  Lang leven met steviala ??