Shipping all over EUROPE! Free shipping Belgium and Netherlands from 60€, Germany from 50€, Italy and France from 70€ and Spain from 100€. 

Koolhydraatarme zoete sesamkoekjes

Koolhydraatarme zoete sesamkoekjes

Koolhydraatarme zoete sesamkoekjes

Super easy
Preparation time: 10 min.
Baking time: 15 min.
20 koekjes

Wij kunnen ons geen leven zonder koekjes voorstellen. Ze zijn heerlijk bij de thee of koffie, of gewoon als tussendoortje. Wel bevatten de meeste koekjes veel suiker en daarmee koolhydraten. Teveel koekjes zijn dan ook voor niemand gezond. Maar gelukkig kunt u tegenwoordig ook zoetigheden zonder koolhydraten en suiker bakken. Zo zijn koolhydraatarme zoete sesamkoekjes een ware traktatie.

Koolhydraatarm en suiker- en glutenvrij 

Zoete sesamkoekjes smaken altijd heerlijk bij de thee of koffie. Gelukkig is het bakken van de koolhydraatarme en suikervrije versie bijzonder leuk en gemakkelijk. Gemiddeld bevatten de koekjes slechts 0,3 koolhydraten. U komt er dus geen grammetje van aan. Erg fijn is dat deze koekjes ook geschikt zijn voor personen met een glutenallergie. De producten zijn namelijk glutenvrij. In principe heeft u voor het maken van de koekjes slechts een paar ingrediënten en weinig keukenapparaten nodig. Dit scheelt een flinke afwas na het bakken.

Iedereen kan hiervan smullen!

Voor dit recept is de natuurlijke suikervervanger Erythritol gebruikt. Dit is veel beter voor de gezondheid dan gewone suiker omdat het de bloedsuikerspiegel niet laat stijgen. Dankzij deze suikervervanger kunnen ook personen die op hun voeding moeten letten in verband met suikerziekte genieten van de zoete sesamkoekjes. Bovendien kunt u deze heerlijke koekjes met een gerust hart serveren aan uw kinderen. Het suikervrije recept tast de tanden namelijk niet aan. Tover de sesamkoekjes dan ook tevoorschijn tijdens een kinderfeestje, en zorg voor blije gezichtjes!

Ingredients

Koolhydraatarme zoete sesamkoekjes

 • 100 gram sesamzaad
 • 1 eiwit 
 • 25 gram Erythritol (Steviala Ery-Pure)

Baking supplies

 • oven
 • koekenpan
 • keukenmachine of elektrische handmixer
 • bakplaat met bakpapier

Preparation

Koolhydraatarme zoete sesamkoekjes maken

Ten eerste dient u voor het maken van de koolhydraatarme zoete sesamkoekjes de oven voor te verwarmen op 150 graden. Pak vervolgens een koekenpan en roer hier de sesamzaadjes in. Ondertussen dient u het eiwit los te kloppen en de erythritol toe te voegen, waar u vervolgens een glad mengsel van maakt. De geroosterde sesamzaadjes zijn als het goed is snel klaar. Laat ze even goed afkoelen en voeg ze vervolgens toe aan het opgeklopte eiwit en erythritol mengsel. Uit het mengsel dient u een paar kleine hoopjes te halen en deze mooie plat te drukken. Bedek daarna de bakplaat met bakpapier.

De koolhydraatarme zoete sesamkoekjes dienen ongeveer 15 minuten gebakken te worden in de oven. Pas er trouwens wel op dat de koekjes kort na het bakken breekbaar kunnen zijn. Om ze heel te houden is het handig om ze even te laten rusten voor u ze serveert.

Nutritional values per portion

 • Calorieën: 30
 • Carbohydrates: 0.3
 • Fats: 2.7
 • Proteins: 1.7

What others say

No reviews are currently published for this recipe.